Sport

KCR toont twee gezichten

KCR deed afgelopen zaterdag goede zaken. Zelf won het vrij eenvoudig van KV Apeldoorn (19-16), terwijl streekgenoot DVS ’69 tegen medekoploper Synergo onderuitging. Dit betekent dat KCR nu samen met DVS de tweede positie op de rangschikking inneemt achter het voorlopig ongenaakbare Synergo. Zaterdag kan de tweede plek vaster in handen komen van het team van Patrick den Hertog als de derby tegen DVS in Hendrik Ido Ambacht in winst wordt omgezet.

KV Apeldoorn was een voor KCR totaal onbekende tegenstander. Hoewel de ploeg uit Apeldoorn uit de eerste drie duels net als KCR vier punten had behaald, bleek al gauw dat de thuisploeg een maatje te groot was voor de bezoekers. Net als vorige week in Bilthoven startte Panagos Iliadis in de basis. Hij lijkt steeds meer zijn draai te vinden, pakte veel ballen onder de paal en was goed voor drie treffers.

Na een gelijk opgaand begin gaf KCR in het laatste kwartier voor de rust vol gas en liep in een mum van tijd uit van 6-5 naar de ruststand van 13-5. Misschien was dit wel de beste helft van het seizoen, zo kon na afloop worden gehoord. De beleving was prima, er werd scherp verdedigd zodat de gasten uit Apeldoorn herhaaldelijk na één doelpoging de bal alweer kwijt waren waarbij de Ridderkerkse aanval vervolgens direct toesloeg. Grote man in de eerste helft aan de kant van KCR was ongetwijfeld Mark van der Schelling, die in het eerste bedrijf goed was voor zes treffers en een gruwelijk hoog schotpercentage liet noteren. Daarbij zagen we een eenhandige doorloopbal en een prachtig doelpunt van achter de paal. Maar ook Thom Nugteren onderscheidde zich met een ongelooflijke reboundkracht, zowel aanvallend als verdedigend. Mooi was zijn oerkreet nadat hij drie ballen achter elkaar wist te heroveren, kenmerkend voor de beleving die de ploeg in de eerste helft ten toon spreidde.

Na de rust echter een totaal ander spelbeeld. KCR wist het niveau van de eerste helft niet te kunnen evenaren. Na de comfortabele ruststand is dit misschien te begrijpen, maar het verval was groot. Aanvoerder Remon de Vos was na afloop duidelijk:” Je weet dat ergens in zo’n tweede helft het verval gaat komen, maar het verschil met de eerste helft was nu echt veel te groot. Zelfs de beleving was op enig moment ver te zoeken”. De Vos toonde zich in de tweede helft een ware aanvoerder door op het moment dat KV Apeldoorn terug dreigde te keren in de wedstrijd (na 15-6 werd het 15-11) met vier doelpunten op rij aan alle illusies van de gasten een einde te maken. Een gemiste strafworp in de slotseconde zorgde ervoor dat de Akomar-Shipping brigade net niet de twintig doelpunten bereikte.

Na afloop dus gemengde gevoelens: een meer dan goede eerste helft gevolgd door een veel mindere tweede helft. Daar zal deze week ongetwijfeld op worden teruggekomen.