KCR wacht zware competitie

Als zaterdag de veld-korfbalcompetitie begint, mag KCR gaan bewijzen dat het afgelopen seizoen terecht kampioen is geworden in de eerste klasse. De Ridderkerkerkers zijn in de overgangsklasse in een pittige poule terecht gekomen.

Desalniettemin ziet trainer Patrick den Hertog, teruggekeerd van een wereldreis waardoor hij vorig seizoen het kampioenschap van zijn ploeg vanaf afstand moest meemaken, genoeg mogelijkheden voor zijn team. “KOAG, ONDO en Excelsior zijn ploegen waartegen we zeker een kans maken. Twee van deze ploegen moeten we onder ons kunnen houden. Swift en GKV worden een maatje te groot geacht, Nieuwerkerk, dat aanstaande zaterdag naar het Reyerpark komt, is een moeilijk in te schatten tegenstander. Er zijn in Nieuwerkerk nogal wat spelers vertrokken, aan de andere kant moet een grote vereniging als Nieuwerkerk in staat zijn die gaten op te vullen. Zaterdagmiddag weten we meer.

Toch wel verrassend is de keuze van Den Hertog om dit jaar niet te kiezen voor Mark van der Schelling, de laatste tien jaar bijna altijd een vaste waarde in het eerste van KCR. “Ik kies voor twee puntspelers en dat worden in principe Remon de Vos en Floris-Jan Bos”, aldus de Ridderkerkse oefenmeester. Met de keuze van Bos verwacht hij meer reboundkracht iets waar het vorig jaar volgens de bijgehouden data nog wel eens aan schortte. Naast Bos maakte ook Vincent van der Steen zijn opwachting in KCR-1, ook een speler met reboundkracht. Deze keuze kostte Panagos Iliadis zijn plek. Verder koos Den Hertog met Thomas Vlasblom nadrukkelijk voor de jeugd. Thom Nugteren behield zijn plek. Bij de dames lijken er geen wijzigingen doorgevoerd in vergelijking met het vorig seizoen. Op het veld kiest Den Hertog dus voor vijf heren en vijf dames, in de zaal zal dit, zo is de verwachting, een achttal worden.

Tijdens de laatste oefenwedstrijd tegen eersteklasser Albatros zag Den Hertog zijn nieuwe opzet niet uit de verf komen. Wat betreft scorend vermogen bleek KCR volledig afhankelijk van aanvoerder Remon de Vos (we telden tien treffers uit zijn handen), maar wat vooral opviel was het gebrek aan beleving en passie aan de kant van de Ridderkerkers. De gasten uit Zwijndrecht lieten duidelijk zien veel meer de wil te hebben om de wedstrijd te winnen. De eindstand van 17-20 was dan ook logisch en verdiend. Kortom, deze week is er nog werk aan de winkel voor Den Hertog en zijn staf.

Het duel van KCR tegen Nieuwerkerk begint aanstaande zaterdag 10 september om 16.30 uur.