Keeper Honselersdijk onneembare vesting voor RVVH

RVVH heeft zich zaterdag in zijn thuiswedstrijd tegen Honselersdijk niet kunnen belonen voor het goede spel in het eerste half uur van de wedstrijd. De deze wedstrijd in de basis debuterende keeper Quinten van der Helm bleek onpasseerbaar en daardoor liep RVVH tegen een onnodige en lelijke nederlaag aan van 0-1.

RVVH begon goed aan de wedstrijd en kreeg al na één minuut spelen een goede kans via zijn topschutter Brandon Könemann maar hij zag zijn schot gekeerd worden door Van der Helm ten koste van een corner. Twee minuten later was Könemann er bijna door maar werd middels een overtreding gestuit. De door Jesse Eggers genomen vrije trap werd door Van der Helm prima gekeerd, wederom ten koste van een corner. Na ruim een kwartier spelen volgde er een schot via de as van het veld door Ismail Celen maar ook zijn schot werd door de keeper gestopt ten koste van een corner. Zo bleef RVVH steeds goed druk zetten en was het  heer en meester op het veld. Er was weinig op het spel aan te merken behalve dan dat de kansen niet verzilverd werden. Honselersdijk kon er tot dat moment weinig tegenover stellen. Enkele corners en een hard schot van Merencia werden gekeerd door de keeper of gingen net over het doel van Honselersdijk. Zelfs een harde terugspeelbal werd door de keeper van Honselersdijk nog net voor de doellijn gestopt. Na ruim 26 minuten spelen kreeg Honselersdijk zijn eerste kans in de wedstrijd maar Gino Boers kon het harde schot blokken. Enkele minuten later volgde er een hard schot van Dermedjan maar opnieuw redde keeper Van der Helm fraai. Ook de doorgebroken Merencia werd door hem van het scoren afgehouden. En dan volgt er de keiharde wet in de voetballerij dat als je zelf niet je kansen verzilvert, de tegenpartij dat altijd wel een keer doet. Honselersdijk counterde in de 34e minuut vanaf het middenveld en Tom van Veen kon linea recta oversteken en de 0-1 feilloos inschieten. Een enorme domper voor RVVH dat nu tegen een steeds beter spelend Honselersdijk moest opboksen. Er volgde wel weer snel een prima aanval via Proost en Dermedjan maar ook nu weer redde Van der Helm op zijn inzet. Vlak voor rust volgde de mooiste aanval van RVVH over rechts via Brand – Merencia en weer Brand waarbij de keeper opnieuw de inzet van Brand kon stoppen. Zo ging de rust in met een teleurstellende en onterechte 0-1 tussenstand.

De tweede helft vertoonde een zelfde soort spelbeeld met veel kansen voor RVVH die niet benut werden. Zo ging een kopbal van Könemann na een goede voorzet van Merencia net over het doel van Honselersdijk en schoot Merencia een vrije trap net naast. Een voorzet van diezelfde Merencia vanaf rechts werd door Könemann in het doel geschoten maar nu werd de bal door een verdediger van de doellijn gehaald. Het werd nu echt wel duidelijk dat het deze wedstrijd niet zomaar zou lukken om te scoren, een reden waarom trainer Ronald Hulsbosch met 3 wissels probeerde het tij te doen keren. De snelle invaller Shamir de Jesus had met zijn voorzet vanaf rechts bijna succes omdat de bal door een verdediger bijna in zijn eigen doel werd geschoten maar ook in dit soort situaties zat het RVVH niet mee. Invaller Mahmut Sönmez schoot een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld over het doel van Honselersdijk. Ruim een kwartier voor tijd kreeg Honselersdijk nog een kans maar de veroverde corner leverde niets op. Integendeel, RVVH kon nu even counteren maar invaller Gino Stolk zag zijn harde schot gered worden door keeper Van der Helm. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren er nog kansen voor Merencia (schot geblokt), Sönmez (redding keeper), Könemann (redding keeper) en opnieuw Sönmez (redding keeper). Zo bleef de stand 0-1 en was keeper Van der Helm een onneembare vesting voor RVVH. Hij was duidelijk de man of the match en bezorgde Honselersdijk zo de broodnodige punten.

Volgende week wacht RVVH de lastige uitwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek.

RVVH – Honselersdijk  0-1 (0-1)
34. Van Veen 0-1

Scheidsrechter: G. Takacs
Gele kaarten: Riepe (Honselersdijk).

RVVH: Spelde, Eggers, Swart, Brand, Boers, Mosmans (63. Sönmez), Celen, Merencia, Proost (72. Stolk), Dermedjan (63. De Jesus) en Könemann.
Honselersdijk: Van der Helm, Hendriks, Van Giesen, Bruggeling, Van Schie, De Brabander, Valstar (84. N. Kok), Bogaards, Van Veen, Riepe en Zwirs.

Door: Nico Los