Kevin Birahij nieuwe jeugdvoorzitter SV Slikkerveer

Nadat Danny Wijnstekers te kennen had gegeven dat hij vanwege veranderingen op het werk en een nieuw te volgen cursus moest stoppen als jeugdvoorzitter, kwam het bestuur van SV Slikkerveer al snel uit bij Kevin Birahij. Een man van de club, die al weer elf jaar betrokken is bij het eerste elftal en inmiddels ook al weer twee jaar jeugdtrainer bij de jongste jeugd van SV Slikkerveer.

,,Ik vind dat we als Slikkerveer al heel veel dingen goed doen, maar met name op organisatorisch en communicatief gebied kunnen we zeker verbeteren. Met de jeugdafdeling willen we over de hele linie de kwaliteit verbeteren, zodat we structureel 2 a 3 spelers met potentie bij de selectie van ons eerste elftal kunnen afleveren’’, vertelt Kevin Birahij.

,,Ik wil met Slikkerveer de beste jeugdopleiding van Ridderkerk en de regio worden. We willen met ons eerste elftal minimaal in de tweede klasse spelen en met eigen jeugd dat niveau gaan halen. Om dat te realiseren zijn we bezig met een nieuw beleidsplan voor de komende vijf jaar. Samen met de jeugdcommissie en het bestuur gaan we uitwerken hoe we gaan bereiken, dat de jeugd voor Slikkerveer kiest’’, vervolgt Birahij.

Zelf startte hij al met voetballen op zijn zesde en is dit seizoen al weer aan zijn elfde seizoen bezig bij de roodzwarte hoofdmacht. De eerste vijf jaar als speler en inmiddels al weer zes jaar als assistent-trainer. Komend seizoen zal Kevin zich volledig op de jeugd gaan focussen.

,,Ja, het is tijd voor een nieuwe uitdaging. Vorig jaar was ik al trainer van de JO7 en dit jaar van de JO8-1, zodat ik van dichtbij meemaak hoe de jeugdcommissie werkt. Er zijn al heel veel positieve stappen gezet de laatste jaren. Slikkerveer stopt traditiegetrouw heel veel tijd en energie in de jeugdafdeling, maar prestatief moeten nog stappen gezet worden. Dat gaan we onder andere doen met een goede organisatie en goede trainers. Daarnaast moet ook de maatschappelijke betrokkenheid bij ons groter worden. Voetbal is wat mij betreft altijd inclusief. Jongeren moeten we fit houden, maar ze moeten ook plezier hebben. Daarnaast is het ook onze taak om ze te leren om te functioneren in teamverband. Dit zal zich ook uiten in het organiseren van verschillende activiteiten voor de jeugd. Bewustwording is daarbij zeer belangrijk. Ik zie Slikkerveer als een echte vereniging en niet als een club. Een vereniging met heel veel betrokken mensen. Een warme vereniging, waarin plek is voor iedereen’’, gaat Kevin Birahij verder.

,,Doordat ik volgend jaar stop als assistent-trainer bij het eerste elftal, zal mijn pad binnen Slikkerveer anders gaan lopen. Nu kan ik me volledig gaan focussen op de jeugd. Ik was al zes dagen per week op het sportpark en dat zal zeker in het begin weinig veranderen. Ik wel echt iets moois maken van de jeugd bij Slikkerveer samen met de vrijwilligers die een warm hart hebben voor Slikkerveer. Ik speelde zelf altijd als middenvelder al in dienst van de ploeg en met deze nieuwe rol binnen Slikkerveer trek ik die lijn ook door in de jeugdcommissie en gaan we er de komende jaren echt wat moois van maken. De komende weken staan in het teken van het voeren van veel gesprekken met diverse geledingen binnen de jeugd en het finaliseren van het jeugdplan zodat we met ingang van het seizoen 2021/2022 goed van start kunnen’’, besluit Kevin Birahij.

Foto: Roelie ’t Jong