Sport

Kjell Boele en Patricia Terpelle winnaars Oudelande jeugd open

Afgelopen zaterdag werden de finales gespeeld van het jaarlijkse Oudelande de Witte Brug jeugd open. Het toernooi waar de Ridderkerkse jeugd zich kan meten met de toptalenten uit de omgeving.

Bij de jongens in de hoogste klasse ging dat de Oudelande talenten goed af. Oudelande spelers Kimi Gobee en Kjell Boele kwamen als winnaar uit de poulefase en mochten het in de finale tegen elkaar opnemen. Gobee kon in de eerste set goed bij blijven maar moest toch in de tiebreak de set aan Boele laten (6-7). In de 2e set was het verschil groter. Boele pakte al snel de leiding in deze set en gaf deze niet meer af. Via een 2-6 setoverwinning heeft hij zijn eerste toernooioverwinning dit jaar al binnen. Gobee was samen met Dylan Blijleven wel succesvol in het dubbelspel. In de t/m 17 categorie wonnen zij de finale van Cas de Jong en Kjell Boele 6-4 36 6-3.

Danielle Barkowsky en Patricia Terpelle

Bij de meisjes was een Oudelande speelster 1e geplaatst. Nathalie Zwier kwam eenvoudig de poulefase door maar moest in de halve finale haar meerdere erkennen in Patricia Terpelle (3-6 2-6). Terpelle zou uiteindelijk ook het toernooi winnen. Zij won de finale overtuigend van Danielle Barkowsky via een 6-1 6-4 overwinning.

Overige uitslagen

Meisjesenkel 10-12 jaar:

  1. Luca Doets
  2. Jenna Keijzer

Jongensenkel 10-14 jaar:

Kelian Gouwen – Dean Knoop 6-3 6-2

Meisjesdubbel t/m 17:

Evy van Bockel/Veerle Kooke – Vera Slooff/ Welmoed Versluijs 6-1 6-1

Groen 1 (zachte bal, klein speelveld):

  1. Thirza de Kock
  2. Jesse Langerhuizen

Groen 2 (zachte bal, klein speelveld):

  1. Solei Hermes
  2. Jack Theys