Sport

Kleine nederlaag voor Poseidon ’56

Vorig seizoen liepen de mannen van Poseidon ’56 een flink pak slaag op in Rozenburg tegen de ploeg van SG SCOMZeehondDuck. Dit seizoen bleken de ploegen veel meer in evenwicht te zijn. Hoewel de uitploeg praktisch de gehele wedstrijd tegen een achterstand aanhikte, werd het verschil nooit echt groot. In een spannende slotfase zocht Poseidon ’56 nog hartstochtelijk naar de gelijkmaker, maar die wilde helaas niet meer vallen. De eindstand werd 5-4.

Dat her verschil sinds vorig seizoen tussen de beide verenigingen kleiner is geworden, bleek duidelijk in de eerste periode. Verdedigend werd er nauwelijks iets weggegeven waardoor de doelpunten heel schaars waren. Een beeld dat de gehele wedstrijd niet zou wijzigen. Halverwege de periode scoorde beide teams eenmaal. De Rozenburgs/Hoogvliets/Brielse thuisploeg kreeg met een extra doelpunt vlak na de Ridderkerkse gelijkmaker een lichte voorsprong.

Ook in de tweede periode waren de doelpunten uiterst schaars, de thuisploeg wist eenmaal een gaatje te vinden in de Ridderkerkse verdediging en leek daarmee alsnog de wedstrijd naar de hand te gaan zetten. De marge van twee doelpunten bleef in de derde periode in stand. In een wedstrijd weinig doelpunten mochten beide ploegen hun aantal met één treffer ophogen.

Vroeg in de vierde periode leek het initiatief met een snelle 4-3 bij Poseidon ’56 te komen. SG SCOMZeehondDuck kreeg geen uitgespeelde kansen meer, maar kon via een strafworp alsnog op 5-3 komen. In de laatste fase van de wedstrijd kon Poseidon ’56 wel weer tot 5-4 terugkomen. Het leverde een spannende slotfase op waarin Poseidon ’56 hartstochtelijk op jacht ging naar de verdiende gelijkmaker. De defensie van SG SCOMZeehondDuck bleef in die laatste minuten echter overeind waarmee Poseidon ’56 alsnog met een, kleine, nederlaag genoegen moest nemen.

Uitslag: SG SCOMZeehondDuck H1 – Poseidon ’56 H1 5-4 (2-1; 1-0; 1-1; 1-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Robin van Antwerpen (2x), Jurgen van den Elshout en Remon Boer (beide 1x).