Sport

Knap herstel Saturnus’72 heren, dames opnieuw zonder punten.

Na de valse start van vorige week was de ploeg in de thuiswedstrijd tegen Leidsche Rijn gebrand op een revanche. Een vervelende val van Brigitte Stout op het harde veld van Ventura was mede de reden dat de dames de punten in Schiedam achterlieten. 

Volgens trainer André van den Bosch merkte je het al de hele week op de trainingen. De ploeg baalde ontzettend van het geflatteerde verlies in de eerste competitie wedstrijd bij Volendam. De ploeg was gebrand op een goed resultaat. In de thuiswedstrijd tegen Leidsche Rijn was de verdediging de basis van het succes. Met de excellerende keeper Ralph van den Berg aan het hoofd kreeg de tegenstander geen voet aan de grond. Aanvallend liep het ook uitstekend waarbij de afstandsschoten van Vincent De Buisson, in tegenstelling tot vorige week, zeer doeltreffend waren. Na de rust (15-7) nam de ploeg geen gas terug en bleef Saturnus de tegenstander onder druk zetten. In de Ridderkerkse ploeg kon junior Robert van der Molen zijn debuut maken. Ook Danny Kanters maakte, na twee jaar blessure leed, weer zijn opwachting binnen de lijnen. In het tweede deel kon de ploeg dan ook door groeien naar een prima 31-19 overwinning. Winst, die een enorme drive geeft voor het vervolg van de competitie.

Wederom moesten de dames aantreden zonder enkele vast waarden. Famke Euser, Robin Beerens, Sanne Euser en Sanne Bruinzeel ontbraken op het wedstrijdformulier. De aanvullingen deden zeker niet onder voor de afwezigen. Silvia Bruggeman en Brigitte Stout speelden een uitstekende wedstrijd. Het dames team gaf mede koploper Ventura goed tegenspel. Kimberley van Wijk was met een glaszuivere hattrick mede verantwoordelijk voor de ruststand van 10-10. In het tweede deel sloeg Ventura een klein gaatje van twee treffers, maar nog steeds leek een goed resultaat haalbaar. Vanuit een gesloten verdediging met de uitstekend keepende Melissa van de Bosch vocht Saturnus zich terug in de wedstrijd tot het noodlot toe sloeg. Brigitte Stout kwam na een overtreding hardhandig met haar hoofd op het veld terecht. (Rode kaart voor de veroorzaker.) Door de commotie die rond val ontstond was Saturnus even van slag. Ventura wist een gat te slaan van vijf treffers die de Ridderkerkers niet meer te boven kwam. Jammer, want er had meer ingezeten was de analyse na afloop.

Zondag gaan de heren op bezoek bij Orion/G.S.C. in het Zeeuwse Heinkenszand. Net als Saturnus ook twee punten uit twee wedstrijden. Als de opgaande lijn wordt doorgetrokken zijn er goede mogelijkheden op twee punten. Woensdag 17 oktober staat ook de voorronde bekerwedstrijd met D.W.S. op het programma. Aanvang is 20.00 uur. Het Zwijndrechtse Conventus is zondag op eigen veld de tegenstander van de dames (13.30 uur). Als de ploeg zo speelt als zondag moeten de punten tegen de nummer laatst in eigen huis gehouden kunnen worden.

Programma

Zaterdag 13 oktober
     Dames A 13.45 uur Meeuwen 1 – Saturnus’72/1

Zondag 14 oktober
     Dames 13.30 uur Saturnus’72/1 – Conventus 1
     Heren (zaal) 14.00 uur S.V. Orion Z/G.S.C. 1 – Saturnus’72/1
     Heren A 13.00 uur D.E.S.’72/1 – Saturnus’72/1

Woensdag 17 oktober
     
Heren (zaal) 20.00 uur Saturnus’72/1 – D.W.S. 1 (voorronde landelijke beker)