Knap (voorspelde?) overwinning dames Saturnus

Vorige week, na de ingecalculeerde nederlaag bij de koploper Snelwiek, voorspelde trainer Dylan Muller al dat er mogelijkheden waren in de confrontatie met nummer twee Indus’67. En dit gebeurde dan ook.

Vanaf minuut één was het voor de toeschouwers een mooie wedstrijd die gelijk opging. Saturnus nam zelfs het initiatief maar ontkwam rond de twintigste minuut niet aan de wel bekende dip. Indus’67 nam het initiatief over en kwam bij rust op een 10-13 voorsprong. Muller schudde in de rust zijn ploeg eens flink wakker en maakte duidelijk dat winst gewoon (!!) mogelijk was. Zijn woorden hadden al snel een effect, binnen acht minuten stond de ploeg op 16-13.

Toen Indus van de schrik bekomen was kwam de ploeg uit Rozenburg terug in de wedstrijd. De wedstrijd ging daarna gelijk op en werd het weer gelijk (20-20). Saturnus had het even moeilijk, maar Sanne Bruinzeel en Romy Muller braken in de laatste minuten de ban en zorgde mede voor de verdiende 25-22 overwinning. De ploeg nestelt zich door deze overwinning op een keurige zesde plek, ver van de degradatie streep.

Pas op 10 maart gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij de nummer laatst Twist 2.

Foto: Ruud de Jong