Koploper Groene Ster te sterk voor handballers

Afgezien dat het zaterdag in Zevenbergen vanuit Ridderkerks oogpunt niet best was, bleek de koploper toch een maatje te groot. Groene Ster revancheerde zich van twee eerder onverwacht opgelopen nederlagen.

Drechtsteden was niet bij machte om het Groene Ster echt moeilijk te maken. De thuisploeg controleerde de wedstrijd vanaf minuut één. Dit lag niet alleen aan Groene Ster, Drechtsteden vergat al snel de afgesproken tactiek waardoor er met name aanvallend problemen ontstonden. Het stevig spelende Groene Ster kon de aanvallen makkelijk pareren. Het was onrustig binnen het Drechtsteden team wat resulteerde in diverse tijdstraffen. Nadat Stefan Soeteman twee snelle tijdstraffen incasseerde en ook Vincent Du Buisson moest afhaken lag er een grauw sluier over het team.

Ook na de rust (16-10) lukte het niet om de draad weer op te pakken. Balverlies, geforceerde afwerkingen en frustratie op scheidsrechterlijke beslissingen vierde hoogtij. Groene Ster nam een ruime voorsprong (28-17) en het duurde tot de laatste 15 minuten eer Drechtsteden zich iets kon herpakken. Van de uiteindelijke 32-23 nederlaag viel niets af te dingen. Bij Drechtsteden haalde tweede teamspelers Tim Krijnen en Henk Vlot een ruime voldoende.

Deze nederlaag betekent wel dat de ploeg afzakt naar de onderkant van de middenmoot. Tegenstander Gemini is een ploeg uit de top 3. Het zou mooi zijn als de thuisploeg tegen deze ploeg uit Zoetermeer het geschonden blazoen weer wat kan oppoetsen. Aanvang in de Reyerhal is 20.30 uur.