Sport

Korfbalvereniging Ten Donck viert haar 60-jarig bestaan

Zondag 13 november 2022 was de datum van het 60-jarig bestaan van Ten Donck. De zaterdag ervoor vierde de vereniging met haar leden een geslaagde feestavond voorafgegaan door een goed verzorgd Indisch buffet.

De activiteiten begonnen in de middag met oefenwedstrijden voor de korfballende leden. Daarna was de sporthal het domein van iedereen die nog wat wilde sporten, uiteraard veel korfbal, maar we zagen ook groepjes badmintonnen en voetballen.

Het is goed om te zien dat de club, na de afgelopen moeilijke jaren, langzaam maar zeker weer in een groeiende fase is terecht gekomen. Er is een trainingsgroep bij de 3 tot 5-jarigen gestart, de eerste kandidaten voor een team 6-7 jarigen hebben zich gemeld en er wordt gewerkt aan een midweek team.

Ook het clubhuis is grondig aangepakt, een team vrijwilligers heeft de schouders eronder gezet en het ziet er prachtig uit. Er is nog wat werk in uitvoering, maar eind december hopen we helemaal klaar te zijn.

Sporthal Reyerpark, in samenwerking met andere partijen opgezet, nog 7 jaar en dan hypotheekvrij!, was en is natuurlijk ons sportpaleis in de zaalcompetitie. Nog steeds een van de mooist geslaagde samenwerkingen op sportgebied in de gemeente Ridderkerk. Met eigen financiële middelen en de hulp van veel vrijwilligers opgezet, en daar zijn we nog steeds erg trots op.

De komende jaren gaan we ons inzetten om het ledenbestand vooral bij de jeugd weer op orde te krijgen. Met in elke leeftijdsgroep 2 teams die competitie spelen hopen we wel de laagdrempelige vereniging te zullen blijven waar een ieder (ont)spannend korfbal kan spelen.

Interesse in een proeftraining? Een mail naar info@tendonck.nl en de vereniging neemt contact op.