Kwartfinale Cruyff Courts 6 vs 6 in Ridderkerk

Op woensdag 17 april organiseerde Facet Ridderkerk  de kwartfinale van de Cruyff Courts 6 vs 6 op het Cruyff Court in Slikkerveer. Aan dit toernooi deden 10 teams uit Ridderkerk, Gorinchem, Papendrecht en Dordrecht mee. In hun eigen stad of dorp waren de teams al winnaars en nu mochten zij de strijd aan gaan voor een plek in de halve finale die op 26 mei plaatsvindt op het Cruyff Court bij het Sparta Stadion.

De teams streden niet alleen om de eerste plek in de poule, maar ook om de Respect Award. Deze Award is gewonnen door het meisjesteam van basisschool De Reijer. Het team wist daarmee, naast de winnaar van het toernooi, een plek te behalen in de halve finale. Er werd fanatiek en sportief gespeeld. De teams werden door het publiek aangemoedigd met onder meer spandoeken.

Naast de wedstrijden waren er verschillende activiteiten waaraan men deel kon nemen, zoals een stormbaan. VET Gezond organiseerde de activiteit smoothies maken voor kinderen, wat werd gesponsord door Albert Heijn Dillenburgplein. Ook verzorgde Albert Heijn Dillenburgplein water en fruit voor de spelers en koffie en thee voor het publiek. De organisatie kijkt terug op een sportieve en gezonde dag.