Sport

Landelijk eindtoernooi voor C-teams bij KCR

Voor de korfbalteams van KCR zit het seizoen erop, maar toch zal het zaterdag 22 juni druk zijn op de kunstgrasvelden in het Reyerpark. De Ridderkerkse club is komend weekend gastheer voor het landelijke eindtoernooi voor C-aspiranten.

Uit het hele land reizen er acht ploegen af, om bij KCR te strijden om de toernooiwinst. De deelnemende ploegen werden allemaal kampioen in hun eerste klassepoule. Amicitia uit Vriezenveen maakt de meeste kilometers naar het toernooi, Vitesse uit Barendrecht speelt bijna een thuiswedstrijd. Andere deelnemende clubs zijn BEP (Purmerend), Exakwa (Lelystad), IJsselvogels (Moordrecht), Meervogels (Zoetermeer), MIA (Amersfoort) en Tiel ’72.

Nadat om 10.30 uur de ploegen zijn voorgesteld en het toernooi wordt geopend, gaat om 11.00 uur de poulefase van start. Rond 16.00 uur staat de prijsuitreiking gepland. De clubs zullen veel publiek meenemen, waarbij sommige verenigingen zelfs met een volle bus naar Ridderkerk komen. De organisatie van KCR is op de drukte voorbereid om de gasten zo goed mogelijk te ontvangen. 

Voor KCR is het sowieso een druk weekend. Op vrijdagavond organiseert de supporterscommissie een bedrijventoernooi. Daaraan neemt een recordaantal van 17 ploegen deel. 

Foto: Sander Onderdelinden