Lars Hordijk wint Oudelande HSP open

Zoals verwacht heeft Lars Hordijk het Oudelande HSP open tennistoernooi gewonnen. Hordijk was dankzij zijn zeer lage speelsterkte eerste geplaatst voor dit toernooi. In de poulefase had hij het onverwacht lastig tegen Pascal van der Linden, echter won hij deze partij gewoon weer in 2 sets. In de finale tegen Thierry van Os was het ook zeker geen walk over.

Van Os leidde een groot deel van de eerste set met agressief tennis, gecombineerd met sterke services en goed loop vermogen. Voor de toeschouwers was het daardoor echt genieten van deze partij. Hordijk echter begon steeds meer in de partij te komen. Op de belangrijke momenten wist hij de punten te scoren. De eerste set werd met 6-4 gewonnen. Ook in de tweede set ging het lang gelijk op. Van Os begon echter steeds meer punten te verliezen. Dankzij 1 break werd ook de 2e set door Hordijk gewonnen (6-3). Hordijk was erg blij met de titel echter is het verdedigen van zijn titel niet mogelijk aangezien zijn lage speelsterkte dan geen onderdeel is van het toernooi.

Voor van Os was er later op de dag toch nog succes. Samen met Pascal van der Linden won hij het herendubbelspel in de 3 categorie. De heren wonnen beide poule wedstrijden en mochten zo de eerste prijs mee naar huis nemen.

In de herenenkel 5 stond een thuisspeler in de finale. Oudelande speler Brett van der Kamp mocht het opnemen tegen Friso Lems van Barendrecht. Een gelijk opgaande eerste set ging naar Lems. In de 2e set was het verzet van van der Kamp gebroken. Lems won de set en daarmee de wedstrijd (7-5 6-2).