Sport

Lennert Roos wint Blitz Open toernooi bij RLTC

Afgelopen week organiseerde RLTC, de oudste vereniging van Ridderkerk, haar Open Toernooi in de eerste week van juli. Er waren dit jaar minder inschrijvingen dan gebruikelijk omdat het toernooi tegelijk met het eerste vakantieweekend werd gespeeld. Desondanks werd het een zeer geslaagd toernooi. Elke avond en in het weekend waren er prachtige partijen met gelijkwaardige tegenstanders.

Het tennisweer was uitstekend, het terras zat vol en de deelnemers en toeschouwers werden goed verzorgd door de barcommissie van de vereniging. Omdat het thema dit jaar spaans was, werden de spelers na elke wedstrijd op lekkere tapas getrakteerd. Ook van de sangria en Spaans bier werd volop genoten. De sponsors werden op donderdag met een goed verzorgde BBQ bedankt voor hun bijdrage aan het toernooi. Zij konden ook genieten van een demonstratie wedstrijd tussen de clubtrainer Karol van der Linden en Rob van de Berg. Op vrijdagavond werd de feestavond opgeluisterd door de Hammends.

In de hoogste categorie bij de mannen werd Lennert Roos de winnaar, hij wist in een goede wedstrijd zijn clubgenoot Peter Vriends met 6-1 6-4 te verslaan. In de hoogste herencategorie had de organisatie een poule met de regionale topspelers samengesteld. De finale Michael Hartgers en Ronald Blonk tegen Glenn Smits en Brett van der Kamp moest met een stand van 7-6 1-0 voor Michael en Ronald onderbroken worden door een hevige onweersbui. Deze partij is afgelopen dinsdag uitgespeeld, maar de uitslag is bij het schrijven van dit stuk nog niet bekend.

De technische commissie gaat zich nu bezig houden met de organisatie van het Senior Plus Toernooi op 5 augustus 2023.