Sport

Loes Asmus van Rowdies naar WK Softbal

De voor de Ridderkerk Rowdies uitkomende Loes Asmus is uitgenodigd voor de achtste editie van het wereldkampioenschap dames softbal, dat op woensdag 22 augustus van start gaat in Viera in het Amerikaanse Florida. Op zaterdag 4 en zondag 5 augustus wordt eerst nog een tweedaagse trainingskamp belegd op het Sportpark Egmonderhout van Alcmaria Victrix in Alkmaar. Daarna wordt afgereisd voor de eerste keer voor een WK in het honkballand bij uitstek.

Als enig Europese land zal Nederland voor de vijfde keer op rij deelnemen. Oranje staat sinds kort onder leiding van de trainer Elvin Englentina, die met een ploeg van 21 speelsters afreist. De ploeg wordt aangevoerd door de ervaren Loes Asmus. De 28-jarige speelster van Ridderkerk Rowdies heeft aan alle voorgaande vijf edities deelgenomen.

In Viera komt Nederland in de eerste ronde achtereenvolgens uit tegen Zuid-Korea (woensdag 22 augustus), de Verenigde Staten (donderdag 23 augustus), Taiwan (vrijdag 24 augustus), Puerto Rico (zaterdag 25 augustus) en Venezuela (zondag 26 augustus). Het Nederlands team moet bij de beste drie teams in de poule eindigen om verder te kunnen spelen in de Super Round. Bij een lagere klassering speelt Oranje verder in de verliezersronde. De titelverdediger van het WK is Japan en Nederland staat mondiaal op de achtste plek.

Meer informatie: www.wswc.wbsc.org