Sport

Luid geklap en drukke terrasjes bij doorkomst Roparun

De sfeer zat er op het Koningsplein goed in op maandag 10 juni 2019 bij de 28ste editie van de Roparun.

Rond het middaguur zaten de terrassen van het halve Koningsplein al bijna vol. De teams uit Hamburg kwamen stuk voor stuk, fietsend en rennend, binnen vanaf de Schoutstraat en reden het rondje over het Koningsplein.

Tussen de aankomst van de teams met jonge en oudere deelnemers zat een verschil van vijf tot tien minuten.

team de ‘Rezoordse Kraaien’

Zo kwamen alle ploegen uit Hamburg voorbij, met onder meer het lokale team de ‘Rezoordse Kraaien’ en de teams van ‘Running Rotterdam pilots’, ‘Smurfitkappa’ en ‘Sleen for Life’. Elke binnenkomst werd flink toegejuicht met luid applaus.

Naarmate de middag vorderde verzamelde zich steeds meer mensen onder de toen nog schijnende zon. De muziek van onder andere zangeres Sieneke, zanger Perry Zuidam en De Wannebiezz, zorgde ervoor dat ook nog vele bezoekers lekker konden dansen op het middenterrein. Daarmee was de middag was compleet.

Door een aantal enthousiaste mensen, vanuit het Wijkideeteam Rijsoord, werd ook dit jaar weer een doortocht georganiseerd op hoek van de Lagendijk en Rijksstraatweg tegenover restaurant Bardot. De doorkomstcommissie besteedde ook dit jaar weer aandacht aan het Rijsoordteam, een extra premie lag weer klaar.Vanaf 2012 kwam de Roparun (start Hamburg) al door Rijsoord.

Maar ook de andere teams werden met heel veel enthousiasme op Rijsoord ontvangen. De organisatoren hadden ook dit jaar weer een feestelijke doorkomst in Rijsoord opgezet.

Tekst: Willeke Havenaar
Foto’s: Richard Veen en Erik Jonkman

Video: Erik Jonkman