Sport

Magere overwinning Bolnes op De Rijnstreek

Koploper Bolnes heeft afgelopen weekend een overwinning behaald op VV De Rijnstreek. Het team reisde ruim 40 kilometer af naar Nieuwerbrug aan de Rijn, waar de thuisploeg met slechts 5 punten onderaan in de competitie staat. Ondanks een rommelige wedstrijd wisten de bezoekers met 0-2 te winnen, waardoor ze hun koppositie verstevigden.

De warming-up van beide teams vond plaats op veld 2, door de lokale bevolking ook wel ‘de knollentuin’ genoemd, omdat het hoofdveld nog bezet was door het tweede elftal van VV De Rijnstreek. Tijdens de warming-up werd al duidelijk dat de grasmeesters van de thuisploeg waren vergeten om de grasmaaier over de velden te halen. Het mocht de pret verder niet drukken. 

Onder leiding van scheidsrechter van den Berg begon de wedstrijd stipt om 14.30 uur. In de beginfase zocht Bolnes actief naar een snelle voorsprong. Hoewel de vlaggenist van dienst meerdere aanvallen wist te verijdelen, slaagde Tom Dijksman erin om na een kwartier spelen langs twee spelers te slalommen om vervolgens keeper Simon van Rooijen te passeren met een schot tussen zijn benen door. Een mooie goal van de bebaarde technicus, die zijn padelracket deze zaterdag inruilde voor voetbalschoenen. Na dit doelpunt werd het spel rommeliger en kregen beide teams kansen. Toch was het weer Tom Dijksman die na een half uur spelen voor Bolnes scoorde. Met zijn linkerbeen vond hij de rechterbenedenhoek met een bekeken schot.

Na rust bleek Bolnes duidelijk sterker en creëerde meerdere mogelijkheden om uit te lopen van de thuisploeg. Kansen via Hilkemeijer, Lavooij en Rijnenberg werden echter niet tot doelpunt gepromoveerd, waardoor de marge bleef steken op twee doelpunten.

Een bijzonder hoogtepunt uit deze tweede helft vond plaats rond de 80ste minuut toen de lokale visverkoopster tijdens een klein opstootje het veld betrad. De vrouw, die eerste doelman Maasbach de mond snoerde, vond het nodig om de scheidsrechter een handje te helpen, om zo het ontstane opstootje snel in de kiem te smoren. Dit tafereel, wat voor de nodige hilariteit zorgde, werd door de scheidsrechter vakkundig opgelost, waarna de wedstrijd richting zijn einde liep. 

Ondanks dat het geen hoogstaande wedstrijd was, wist koploper Bolnes toch weer drie punten bij te schrijven en heeft het nu een voorsprong te pakken van minimaal vijf punten op de naaste achtervolgers. Volgende week wacht voor Bolnes een belangrijk thuisduel tegen SPV ’81, de huidige nummer vier van de competitie.