Mannen Saturnus’72 haken (voorlopig?) af in titelrace.

Zondag was er in Spijkenisse een uitgelezen mogelijkheid om zich te gaan mengen in de kampioensrace. Uitslagen van andere wedstrijden had de ploeg op plek twee kunnen brengen met nog maar twee punten achter de kwakkelende koploper Ventura. Nummer twee H.V.O.S. stak hier echter een stokje voor.

Vanaf het begin was de tegenstander scherper en nadat het nog 9 minuten gelijk opging (3-3) sloeg de tegenstander een klein gaatje (6-4). Verdedigend was het niet hoogstaand en aanvallend was er veel balverlies. Saturnus vocht zich nog wel terug tot 8-7 maar zag daarna H.V.O.S. snel weglopen naar een 16-9 ruststand. Ook in deel twee liet Saturnus niet zien op plek 3 te staan. Het liep niet binnen de ploeg en de ploeg uit Spijkenisse liep uit naar een flinke voorsprong (28-17). Gelukkig kon Saturnus in het laatste deel nog iets terug doen waardoor de nederlaag beperkt bleef tot 32-23 in tegenstelling tot de thuisoverwinning van 26-25 eerder dit seizoen. H.V.O.S. pakt door deze overwinning de kop over van Ventura. Saturnus zakt naar plek 4 met 5 punten achterstand.

Zaterdag om 20.25 uur komt het Utrechtse HMS/Achilles op bezoek, de ploeg die zaterdag Ventura pootje lichtte. Een mooi moment voor eerherstel.

Foto: Ruud de Jong