Sport

Marco van Rijn stopt per direct als trainer Rijsoord

Hoofdtrainer Marco van Rijn van V.V. Rijsoord heeft de TC en het bestuur laten weten per direct te stoppen als trainer. Van Rijn, die na een eerdere interim-periode aan de Vlasstraat, begin dit seizoen terugkeerde om te bouwen aan de selectie, moet een stap terug doen. Veranderde werkomstandigheden, zijn gezin en zijn trainerschap zijn niet langer te combineren.

Van Rijn: ‘Het is een moeilijk besluit en het viel mij zwaar om TC, bestuur, staf en de spelersgroep te informeren. Ik ervaar de samenwerking als optimaal, net als de sfeer binnen de vereniging. Maar ik moet voor mezelf kiezen. ’

Voor V.V. Rijsoord is het besluit van Van Rijn een domper. Vanuit menselijke perspectief is er alle begrip. Vanuit de zakelijke kant is het voor de club, die al de nodige klappen te verduren heeft gehad, een streep door de rekening. Met elkaar zijn de lijnen uitgezet om de komende jaren samen met de jonge spelersgroep te bouwen aan een stabiele selectie. En ondanks de resultaten worden er stappen gezet. De club zal op zoek moeten naar een vervanger die aan dit proces verdere invulling wil gaan geven. Tot die tijd neemt de technische staf de honneurs waar.