Matig Rijsoord pakt volle winst

Zaterdagmiddag stond de uitwedstrijd tegen het met slechts één punt onderaan bengelende Achilles ’29. Een vereniging in de problemen en niet alleen door de stand op de ranglijst. Vanwege problemen met een familie, eigenaar van het ‘eigen’ complex’, moet de vereniging al enkele maanden uitwijken naar de accommodatie van Germania. Aangezien heeft hoofdveld mat natuurgras twijfelachtig was en Germania morgen zelf moet voetballen werd uitgeweken naar het kunstgrasveld.

Ook deze wedstrijd moest Rijsoord het doen zonder de langdurig geblesseerden en ook de zieke Chris Promes en Tevyn Biekman hadden zich aan het lijstje van afwezigen toegevoegd. Op het oog en zeker na de prima wedstrijd tegen Feyenoord vorige week zou het team uit Groesbeek geen probleem moeten zijn. Trainer Marco van Rijn had zaterdag in het Algemeen Dagblad al gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstander. Dat zal hij zelf zijn spelers ook wel voorgehouden hebben, maar de vraag is of de boodschap wel goed is aangekomen. Het werd over de gehele breedte een zeer matige wedstrijd, maar aan het einde daarvan kon Rijsoord toch drie punten aan het totaal toevoegen en nadert het de plaats, die recht geeft op directe handhaving.

Weinig indruk

Zeker de eerste helft domineerde Rijsoord en controleerde het de wedstrijd. Dat was op zich niet zo moeilijk, want Achilles ’29 bakte er aanvallend maar weinig van. Dat het verdedigend overeind bleef, kwam vooral omdat sommige aanvallers van Rijsoord hun acties te ver doorvoerden en een mogelijke kans daardoor om zeep geholpen werd. Na nog geen twintig minuten spelen werd Casper Gerritse door twee verdedigers in het strafschopgebied ‘gekraakt’ en werd hem daardoor een mogelijke kans op een eerste doelpunt ontnomen. Scheidsrechter Raymond Mellink zag er geen strafschop in en liet doorspelen. Toch zou Rijsoord nog voor de rust op voorsprong komen. Casper Gerritse kreeg de bal, legde hem af op Berry de Groot en die stuurde Gerritse weer de diepte in. De spits speelde zich prima vrij en liet doelman Prus kansloos; 0-1.

Al na vijf minuten in de tweede helft zat Casper Gerritse dicht bij zijn tweede treffer. Een breedtepass van Berry de Groot schoot hij vanaf links direct op het doel, maar ook recht op de doelman van de thuisploeg. Rijsoord ging steeds slordiger voetballen en Achilles ‘29 rook haar kansen. Maar ook daar ontbrak de zuiverheid en als die er toevallig een keer was, stond doelman Ragip Özrak op zijn plaats. Negen minuten voor het officiële einde was er eindelijk een goede aanval van Rijsoord. Marcelo Gomes da Veiga zette vanaf rechts de bal voor en Nelson Costa de Brito rondde de voorzet netjes af; 0-2. De wedstrijd was gespeeld en Rijsoord kon de drie punten meenemen naar Rijsoord.

Volgende week komt de nummer twee van de hoofdklasse A, Sportlust ’46, bij Rijsoord op bezoek. Dan zal er weer uit een ander vaatje getapt moeten worden om het de bezoekers echt moeilijk te maken. Rijsoord heeft laten zien dat het in staat is om het ook de toppers in de hoofdklasse A moeilijk te maken. De wedstrijd aan de Vlasstraat begint om 14.30 uur.

Opstelling: Ragip Özrak – Donovan Lioe Anjie (75. Jochem Bakker) – Mike van Dongen – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito (88. Lorenzo van der Heijden) – Berry de Groot – Danilo Alkema – Stephan Ooms – Marcelo Gomes da Veiga – Casper Gerritse (83. Dennis Havelaar).