Meervogels te sterk voor KCR

Afgelopen zaterdag 19 februari 2022 kwam koploper Meervogels op bezoek in sporthal de Wissel. De ploeg uit Zoetermeer maakte haar reputatie als titelkandidaat helaas voor KCR meer dan waar en bleek een maatje te groot voor het team van Patrick den Hertog. De thuisploeg moest dan ook genoegen nemen met een 24-32 nederlaag.

Na de bijna traditionele openingstreffer van Mark van der Schelling kwam KCR gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd bijzonder moeizaam tot scoren. Aangezien de gasten de korf vrij gemakkelijk wisten te vinden was het verschil na een kwartier al opgelopen tot zes treffers: 4-10. Pas in het tweede deel van de eerste helft kwam KCR in de wedstrijd en kon het meegaan in de scores van Meervogels. Nooit echter kwamen de Ridderkerkers echt dichtbij. De koploper ging dan ook de rust in met een comfortabele voorsprong: 12-16.

Na de rust bleek KCR niet in staat om het verschil te verkleinen. Al snel kwam Meervogels weer op een marge van zes treffers waarna in het vervolg van de wedstrijd deze voorsprong nooit meer in gevaar kwam. Opvallend hierbij was het gegeven dat dames van KCR 13 van de 24 treffers voor hun rekening namen. Bij de heren kwamen de puntspelers nauwelijks in het stuk voor. “En dat was de verdienste van Meervogels”, aldus aanvoerder Remon de Vos na afloop van het duel. Hij meldde verder dat hij met deze nederlaag veel minder moeite had dan met de afstraffing tegen Swift vorige week.

Inmiddels zijn drie van de zes wedstrijden in de poule van KCR afgewerkt. Meervogels staat met zes punten aan de leiding, Swift volgt met vier punten. Het lijkt erop dat deze twee ploegen gaan bepalen wie als eerste gaat eindigen, hetgeen aan het begin van de herstart van de competitie ook de verwachting was. KCR staat vooralsnog met twee punten op de veilige derde plek, met het nog puntloze Vriendenschaar daaronder. De riante uitoverwinning op deze ploeg lijkt daarbij voor KCR met de week belangrijker te gaan worden. Pas op 12 maart gaat de competitie verder. KCR wacht dan twee loodzware uitwedstrijden (Meervogels en Swift), daarna komt in de laatste wedstrijd Vriendenschaar op bezoek. Het zou zo maar kunnen, dat in deze laatste wedstrijd de beslissing valt welk team een beslissingswedstrijd moet gaan spelen om degradatie te voorkomen. Op dit moment heeft KCR nog het lot in eigen handen.