Moeizame zege Drechtsteden handballers op laagvlieger

Zondag zijn de handballers van Drechtsteden dichter bij hun einddoel, de tweede plek, gekomen. Hiervoor moest, tijdens een moeizame wedstrijd, wel eerst degradatie kandidaat Twist met 21-24 worden verslagen.

Bij Drechtsteden ontbraken nog Ruben de Boer (vakantie) en Richard van Dijke (gebroken enkel), voor de rest was de ploeg compleet. Vanuit de jeugd waren er aanvullingen van Lukas Luijten en Hugo Wolthuis. Ook keeper Sven Stok bleef met een lichte knie blessure aan de kant. Na afloop was de algemene mening dat de ploeg het onnodig spannend heeft gemaakt. Volgens aanvoerder Stefan Soeteman eist dit lange seizoen zijn tol. “Door de vele wedstrijden trainen we weinig en zijn er in deze periode ook steeds mensen met vakantie. Hierdoor slijten de vaste looppatronen waardoor er onnodig balverlies wordt geleden.” Zo ook in de eerste helft. Drechtsteden mistte te veel kansen. Grote kansen op rij werden gemist waardoor het maar 4-4 stond in plaats van 4-9. Regelmatig kreeg de ploeg uit Vlaardingen de kans om vanuit de hoek keeper Lennard Huisman te verslaan. Dit resulteerde in een 13-11 achterstand bij rust. Na de rust ging het gelijk op, kwam de ploeg op 13-15 maar even zo snel ook weer op 17-15. Coach Lazar Popov ging over op een mandekking voor de gevaarlijkste Twist schutter. Drechtsteden kwam dichterbij en op vijf minuten voor het einde op 21-21. De ervaring van Drechtstede loodste de ploeg echter naar een 21-24 overwinning.

Zaterdag staat de laatste wedstrijd op het programma. Dan komt D.W.S. op bezoek in de Reyerhal (19.30 uur). Een ploeg die de komende twee weken nog 4 wedstrijden heeft in te halen. Bij winst eindigt de ploeg zeker op de tweede plaats die later mogelijk een extra promotie oplevert. Dit gebeurd dan weer in een extra toernooi op 29 mei met de andere 3 nummers 2 van de hoofdklasse. “Eerst zaterdag maar eens winnen en dan praten we verder of het verstandig is op te gaan voor promotie. Er zijn geluiden van enkele spelers om te stoppen. Werk en veel trainen geeft een (te) zware belasting en dat zeker met zo’n lang en lastig seizoen”, vertelde Soeteman na afloop.