Sport

Nieuw Oudelande verliest openingsduel

Het is het nieuwe eerste team van tennisvereniging d’Oudelande niet gelukt hun eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie te winnen. Het hoogste herenteam van Oudelande heeft dit jaar een wisseling gemaakt in de samenstelling. Pieter en Albert van der Linde zijn op een lager niveau gaan spelen en Franklin Slingerland is gestopt met competitief tennis. Mitchell Slingerland is nog wel in Oudelande 1 gebleven en speelt nu met leeftijdsgenoten Jordi Nicolai, Youri Slok, Rodney Fortes, Jasper Kooke en Brett van der Kamp. Het team heeft ervoor gekozen niet te gaan spelen in de eerste klasse maar 1 klasse lager in de 2e klasse.

Oudelande mocht direct tegen een lastig team spelen waar vorig jaar al in de herfstcompetitie van werd verloren namelijk Barendrecht 3. Mitchell Slingerland mocht de dag starten tegen Paul Bruin. Een gelijk opgaande set werd verloren aan Bruin (6-4). Een blessure hinderde Slingerland verder om de partij nog spannend te maken. Bij 4-0 moest Slingerland opgeven nadat hij zich had verstapt.

Youri Slok en Rodney Fortes wisten wel een spannende wedstrijd te spelen. Barendrecht spelers Rick van Male en Alexander Mikkers hadden een taaie dobber aan het Oudelande duo. De eerste set werd gewonnen door Oudelande (5-7). De tweede set ging ruim naar Barendrecht (6-2). Zo moest een super tiebreak bepalen wie de 2e partij ging winnen. Helaas waren de Barendrechters in deze afsluitende tiebreak nipt sterker (8-10).

De 2e singelpartij was helaas geen thriller. Oudelande speler Youri Slok kwam duidelijk tekort tegen Jim Bruggeman (6-2 6-1).

In de afsluitende 2 dubbelspelen probeerde Oudelande meer weerwerk te geven aan Barendrecht. Echter waren het de ervaren Barendrechters die duidelijk beter waren. Bruin won met Mikkers ook zijn 2e partij tegen Van der Kamp en Slingerland (6-3 6-3).

Van Male won met Bruggeman simpel van Nicolai en Kooke (6-3 6-4).

Zodoende had het nieuwe Oudelande team een valse start van de competitie. Aanstaande zaterdag mag Oudelande thuis het opnemen tegen Rozenburg dat ook haar openingswedstrijd met 5-0 verloor. Aan Oudelande om dit keer voor eigen publiek beter voor de dag te komen.