Sport

Nikki de Roest (RVVH) stopt per direct met voetballen

Voor velen die het vrouwenvoetbal volgen zal het een donderslag bij heldere hemel zijn. Nikki de Roest (25) , middenvelder bij topklasser RVVH heeft besloten met onmiddellijke ingang te stoppen met voetballen op het hoogste amateurniveau. Na een lange en mooie carrière hangt zij haar voetbalschoenen aan de wilgen.

Motivatie

Na het succesvolle seizoen 2017/2018, waarin RVVH weer terugkeerde in de topklasse en de Voetbal Rijnmond Cup won, twijfelde de Roest al of zij dit seizoen nog verder wilde. Na al die jaren op niveau te hebben gevoetbald ebde het plezier erin langzaam weg. ‘de trainingen en de verre uitwedstrijden vielen me steeds zwaarder’ aldus Nikki. ‘Ik hoopte dat ik in de zomerstop de motivatie terug zou vinden om nog een seizoen in de topklasse te spelen. Echter na mijn vakantie was het gelijk weer volle bak voetbal en gelijk een verre uitwedstrijd naar IJzendijke. Ik merkte dat ik er niet meer gelukkig van werd en heb daarom besloten te stoppen.’ vertelt de Roest. ‘Ik heb superleuke jaren gehad en zal vooral de meiden missen.’

Carrière

De Roest begon haar carrière in haar woonplaats Heerjansdam waarna ze de stap maakte naar ASWH. Na altijd in jongensteams gespeeld te hebben verhuisde Nikki in 2011 naar RVVH. Daar viel ze op en maakte een seizoen later de overstap naar PSV/FC Eindhoven dat uitkwam in de BeNeleague. Na één seizoen keerde de Roest in 2012 weer terug in Ridderkerk waar ze tot op heden een belangrijke pion was in de hoofdmacht. Voor Oranje, onder 16 en -17, speelde de Roest in totaal 11 interlands.

RVVH betreurt het vertrek van de Roest maar respecteert haar besluit. Plezier is en blijft tenslotte het allerbelangrijkste in het voetbal.