NOC Kralingen – Bolnes 1 -2

Afgelopen zaterdag speelde SV Bolnes in een uitwedstrijd tegen NOC Kralingen.

Binnen 2 minuten stond Bolnes achter, door misschien een te korte terug kopbal en te laat reageren van de keeper, was de spits van NOC Kralingen er als de kippen bij en tikte de bal binnen.

Hierna volgde een zeer chaotische wedstrijd waarin Bolnes wel de bovenliggende partij was maar echt gevaarlijk werd het niet.

Na 24 minuten moest Bolnes al afscheid nemen van Ronald Vrolijk die geblesseerd uit uitviel en Dennis de Koning zijn opwachting maakte. Het duurde tot 36e minuut voordat Bolnes eindelijk dacht de gelijkmaker te scoren. Bolnes kreeg een vrije trap net buiten de 16 meter die genomen werd door Stanley Muth de bal werd van de lijn gehaald en kwam voor de voeten van Moreno van Leeuwe terecht die haalde verwoestend uit maar via onderkant lat stootte de bal weg en kon de defensie van NOC Kralingen opruimen. Voor de rest was de eerste helft zo slordig dat het pijn aan de ogen deed.

In de 2e helft was het binnen 3 minuten raak. Een speler van Bolnes werd uitstekend vrij gespeeld op rechts en de bal werd strak voorgegeven aan Jazzley John, die deed waar hij goed in is en scoorde de gelijkmaker.

In de 78e minuut was er opstandje in het veld omdat een speler van NOC Kralingen spuugde naar een speler van Bolnes. Scheidsrechter Potuijt heeft/had het voorval niet waar genomen en kon nadat de rust was wedergekeerd niet anders dan gewoon verder gaan. De trainer van NOC Kralingen greep wel in en wisselde de spuwende speler. In de 88e minuut was het Jazzley John die goed vrij werd gespeeld op rechts die gaf een zeer strakke lage voorzet. Derrel Lionahr verzilverde de bal en zette Bolnes op 1- 2. Hierna werd de wedstijd nog rommeliger en had Bolnes slimmer moeten zijn en de geboden ruimte moeten benutten om de stand verder uit te bouwen.

Na 99 minuten vond scheidsrechter Potuijt het welletjes en had Bolnes de eerste 3 punten van dit seizoen, na een zeer slechte wedstrijd, binnen.

Trainer Lopes gaf na afloop ruiterlijk toe dat het voetbal het aanzien niet waard was maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen geworden. Hij moest zijn ploeg wel een compliment geven dat ze bleven geloven in een goede afloop.