Nuttige oefenwedstrijd Rijsoord

Het werd zaterdagmiddag een nuttige oefenwedstrijd tegen eersteklasser Nivo Sparta. Twee doelpunten van Casper Gerritse in de tweede helft zorgden voor een verdiende overwinning voor Rijsoord

Afgelopen dinsdag speelde Rijsoord nog een zeer matige wedstrijd in en tegen Heerjansdam. Toen werd met 2-0 verloren en in de krant werd aangegeven dat Rijsoord nog veel huiswerk te doen heeft. Zaterdagmiddag liet Rijsoord zich van een andere kant zien. De nieuwbakken eersteklasser Nivo Sparta werd regelmatig op de eigen helft teruggedrukt, maar tot scoren kwam Rijsoord niet. De kansen daarvoor bleven ook beperkt. Kort voor het einde was er voor beide teams nog een prima kans, maar beide doelverdedigers pareerden het schot.

Inzet

In de tweede helft, waarin trainer Steef Buijs weer volop gewisseld had, kwamen de bezoekers wat beter uit de startblokken. Echter na een vijftien minuten nam Rijsoord het initiatief weer over en zorgde Casper Gerritse uiteindelijk voor de winst voor Rijsoord. Bij beide doelpunten wist de spits zich met inzet van zijn tegenstander te ontdoen en liet hij de doelman kansloos. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor Rijsoord en die zal de trainer wel weer handvatten geven waarop verder doorgeborduurd kan worden.

Dinsdagavond is er in en tegen Papendrecht nog een laatste oefenwedstrijd voordat de competitie losbarst. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Volgende week zaterdag is dan de start van de hoofdklasse en die begint voor Rijsoord om 14.30 uur met een thuiswedstrijd tegen Zwaluwen.