Ondanks hard werken toch lege handen handballers

De ploeg in vorm, HMS/Achilles (7e), maakte het zaterdag de hardwerkende mannen van Saturnus’72 flink lastig.

Dat Achilles in goeden doen is blijkt al uit het feit dat vorige week koploper Ventura met 22-21 werd verslagen en doordeweeks ook nog even Orion met 33-16 aan de kant werd gezet. Het was een spannende gelijk opgaande wedstrijd. Bij de rust hielden de ploegen elkaar met 14-14 dan ook goed in evenwicht.

Halverwege de tweede helft ging de tegenstander over op een 4-2 aanval. Saturnus had moeite om hier een goed antwoord op te dichten. Toch zou trainer André van den Bosch na afloop zeggen dat hij tot vlak voor het einde van de wedstrijd het gevoel had dat er een positief resultaat in zat. Toen ook één van de sterke wapens van Saturnus, de break out, werd geëlimineerd werd de nederlaag toch een feit (28-32).

De competitie dreigt uit te gaan als een nachtkaars. Met nog vier wedstrijden te gaan is de ploeg gezakt naar een anonieme 6e plaats. Zaterdag 9 maart gaat de competitie verder met een uitwedstrijd bij Het Schielicht/Ventura, de huidige nummer 2.