Onnodig puntverlies voor KCR

De streekderby tussen de korfballers van KCR en DVS ‘69 is afgelopen zaterdag uitgelopen op een ware thriller, die tenslotte eindigde in een 16-16 gelijkspel. De reacties na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter De Pater waren veelzeggend. Waar de thuisploeg het punt vierde als een overwinning, daar overheerste de teleurstelling bij KCR. En dat was begrijpelijk. Binnen twintig minuten kwamen de Ridderkerkers op een 1- 7 voorsprong, waarbij net als in de eerste helft vorige week tegen Apeldoorn op hoog niveau werd geacteerd, zowel aanvallend als verdedigend. Daarna stokte echter de productie aan de kant van de gasten. Langzaam maar zeker kroop DVS dichterbij. Via 8-8- ging de rust in met een nipte voorsprong voor KCR (9-10), maar duidelijk was dat de wedstrijd weer helemaal open was.

Na de rust opnieuw een versnelling van KCR, zodat een marge van vier doelpunten werd bereikt (10-14). Coach Patrick den Hertog meldde na afloop het volgende: “Zowel het begin van de eerste helft als het begin van de tweede helft waren echt prima. In die fases was ik trots op mijn ploeg. En toch was dit niet genoeg om vandaag te winnen. En dat zet mij aan het denken”. Want opnieuw slaagde KCR er niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. Bij 14-14 zag het de thuisploeg opnieuw langszij komen, dit met nog een kwartier te gaan.

De bijna 100 (!) afgereisde KCR-supporters kregen vervolgens een bloedstollende eindfase voorgeschoteld. Mark van der Schelling (hij is nog vier doelpunten verwijderd van zijn duizendste treffer voor KCR) zette zijn ploeg nog twee keer op voorsprong, maar telkens was daar direct het antwoord van de thuisploeg. Beide teams gingen de laatste vijf minuten op jacht naar de winnende treffer. Terwijl de klok al stilstond op de laatste minuut leek Dawn Schaerlaeckens de winnende bal binnen te schieten, maar helaas draaide de bal uit- in plaats van in de korf.

Een teleurgestelde aanvoerder Remon de Vos liet weten dat zowel bij de stand van 1-7 als bij 10-14 zijn ploeg niet volwassen genoeg handelde. ”Op die momenten moet het tempo omlaag en moet je de goede keuzes maken. Dat hebben we vandaag nagelaten”.

Later die middag bleek dat koploper Synergo ook niet verder was gekomen dan een gelijkspel, zodat de situatie in wezen onveranderd bleef; zowel KCR als DVS staan beiden twee punten achter de koploper. Het was echter een schrale troost. Een unieke kans om op één punt van de lijstaanvoerder te komen was gemist.

KCR ontvangt zaterdag Telstar uit Hoevelaken. Dit team heeft slechts één punt minder dan KCR en boekte afgelopen zaterdag een grote overwinning ( 13-22). Telstar zal dus met vertrouwen afreizen naar het Reyerpark. KCR is gewaarschuwd!