Ook Rijsoord wint van Xerxes DZB

Nadat RVVH vorige week met 2-1 van hoofdklasser Xerxes DZB gewonnen had, was het nu de beurt aan plaatsgenoot Rijsoord. Ook deze eersteklasser was met een overwinning van 2-1 de bezoekers net iets te snel af. Echter met wat meer precisie hadden de Kraaien in de eerste helft Xerxes al op een veel grotere achterstand kunnen zetten.

Steef Buijs

Voor Rijsoord was het de eerste oefenwedstrijd onder leiding van trainer Steef Buijs. Met een aantal nieuwe spelers stonden er weer elf aan de start van deze wedstrijd en het seizoen 2018/2019. Ook Xerxes is na de promotie naar de hoofdklasse behoorlijk veranderd. Slechts twee spelers waren ook vorig seizoen bij de vereniging betrokken en het kost tijd om zoveel nieuwe spelers in te passen en het team weer wedstrijdklaar te krijgen. In het team van de bezoekers een oude bekende voor de Kraaien. Desley Hoogendijk speelde vorig seizoen nog in Rijsoord, maar heeft de overstap naar de Rotterdammers gemaakt. En natuurlijk speelt ook oud-Rijsoordspeler Mike Navajas al enkele jaren bij Xerxes. Hij zou in de tweede helft invallen.

Bovenliggend
Al na twintig seconden kwam Rijsoord op voorsprong door wie anders dan Mike van Gool. Hij kwam alleen voor de doelman van Xerxes DZB te staan en dan kun je het wel aan hem overlaten; 1-0. Daarna was er een periode dat Xerxes wat meer de bovenliggende partij was, maar na een twintig minuten nam Rijsoord het heft in handen en stond het regelmatig op de helft van Xerxes. Die aanvalsdriften werden na bijna een half uur beloond. Een voorzet van Mike van Dongen werd door Jimmy van der Vaart in de rechterbenedenhoek binnengekopt; 2-0. Daarna volgden nog enkele kansen, maar die werden niet verzilverd.

In de tweede helft twee totaal andere teams, waarin Xerxes zich wat beter ontwikkelde. Rijsoord moest zich beperken tot uitvallen, maar was daarin niet erg gelukkig. Met nog een klein kwartier te spelen kon Xerxes nog wat aan de achterstand doen toen scheidsrechter Groeneveld vanwege een handsbal een strafschop toekende; 2-1. Doelpuntenmaker was oud-Rijsoord aanvoerder Mike Navajas Sanchez. Het zou tevens de uitslag van de wedstrijd worden. Al met al een nuttige oefenwedstrijd voor Rijsoord dat, net als RVVH, de hoofdklasser met een nederlaag naar huis stuurde. De vraag is natuurlijk wat deze overwinning waard is, maar dat weten we volgende week dinsdag wanneer Rijsoord en RVVH elkaar in het kader van het Ridderkerktoernooi ontmoeten.

Echter voorafgaand is er nog een oefenwedstrijd zaterdag as., wanneer om 14.30 uur Spartaan ’20 de tegenstander van Rijsoord is.