Sport

Opbrengst van Roparun 2018 5.144.412,64 euro

De Roparun 2018 heeft een bedrag opgebracht van ruim vijf miljoen euro. De eindopbrengst werd 8 juni onthuld tijdens de traditionele slotavond. Team 223 De Rezoordse Kraaien haalden het mooie bedrag op van € 20.000,-. Tijdens deze 27e editie van Roparun liepen 309 teams in het Pinksterweekend (19-21 mei) in estafette vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Het geld is bestemd voor organisaties en projecten die het leven van mensen met kanker kunnen veraangenamen

In totaal hebben ruim 8000 mensen deelgenomen aan de Roparun. Directeur Wiljan Vloet: “We hebben een hele mooie editie achter de rug. Het evenement trekt terecht veel aandacht, maar het gaat om de doelen die we met dit enorme bedrag kunnen steunen. Elke euro wordt besteed binnen het motto van Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. In het afgelopen jaar hebben we 157 doelen gesteund. Mijn dank gaat uit naar alle teams en de mensen die hen hebben ondersteund.”

Slotavond
Tijdens de slotavond kwamen alle deelnemende teams bijeen om te horen wat de gezamenlijke opbrengst is. Een aantal teams, waaronder de drie teams met de hoogste opbrengst werden extra in het zonnetje gezet. Team 15, Het team van Technische Unie heeft dit jaar het meeste geld ingezameld, namelijk het prachtige bedrag van 87.254,96 euro. De gemiddelde opbrengst per team heeft dit jaar een record bereikt sinds 2013, maar liefst 16.595 euro. Een enorme prestatie van de deelnemende teams, naast de sportieve resultaten die zij in het Pinksterweekend hebben laten zien.

Roparun 2019
Volgend jaar start de Roparun op zaterdag 8 juni in Parijs en Hamburg. Binnenkort openen hiervoor de inschrijvingen. Voor meer informatie kunnen teams kijken op www.roparun.nl.

Over de Roparun
De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en sindsdien is er al meer dan 80 miljoen euro opgehaald voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dit bedrag werd verdeeld over ruim 1.500 projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen.