Sport

Opnieuw is H.V.O.S. te sterk voor Saturnus’72

Ook de tweede wedstrijd tegen H.V.O.S ging zaterdag verloren (24-30). Was het dinsdag nog voor de beker, nu was het zaterdagavond voor de competitie. Opnieuw onder de leiding van hetzelfde scheidsrechters koppel Van Adrichem / Obbens had de ploeg gewaarschuwd moeten zijn voor de tegenstander uit Spijkenisse. 

Coach Remco de Jong was zaterdag niet blij met het optreden van zijn ploeg. “Je mag verwachten dat ze geleerd hebben van de bekernederlaag. Maar helaas. We kwamen wel iets beter uit de startblokken en hadden nu geen 10 minuten nodig voor de eerste treffer. Waar de verdediging dinsdag als een huis stond was hier zaterdag niets meer van terug te zien. Ook aanvallend vervielen we in de fout door te snel de opgelopen achterstand te willen goed maken.” Saturnus maakte in de eerste helft een desolate indruk. H.V.O.S. stond bij rust op een riante voorsprong (9-19). Ook na de thee liep het aanvankelijk niet beter (10-22), maar toen H.V.O.S. de teugels een beetje liet vieren kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Uiteindelijk bleef het bij een acceptabele (!?) 24-30 nederlaag.

Net als dinsdag miste de ploeg enkele spelers. Keeper Lennard Huisman en de spelers Vincent Du Buisson, Rutger van Luijk en Danny Kanters. Daarnaast kwam wel een nieuwe speler binnen de lijnen. Jordie van Loo (34) komt van het Amsterdamse US en woont tegenwoordig in Rotterdam en kan een goede aanvulling zijn op de selectie van de Jong.   Na afloop werd de Jong ook gevraagd of er dan niets positiefs te melden was. “Mmm, jawel hoor. Er zaten bij vlagen echt wel goede aanvallen bij. Maar we moeten meer geduld hebben en niet te snel willen afronden en zeker niet als we achter staan. En ook iets feller zijn in de dekking. Werk aan de winkel, maar er zit genoeg potentie in de groep. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”.

Zondag gaat de ploeg om 14.30 uur op bezoek bij Hercules 3 in Rijswijk. Een tegenstander die de eerste twee wedstrijden heeft gewonnen. Opnieuw een pittige tegenstander.

Foto: Vishal Hartmans