Opnieuw nederlaag Saturnus’72 vrouwen

In een harde maar sportieve wedstrijd zijn de vrouwen onderuit gegaan tegen Schipluiden. “Dit was niet nodig geweest als we de hele wedstrijd gespeeld hadden zoals de laatste 12 minuten”, oordeelde coach Dylan Muller na afloop.

Saturnus’72 werd zondag in de eerste minuten compleet overrompelt. Voordat de ploeg wist dat de wedstrijd begonnen was stonden ze al 0-2 achter. De ploeg had grote moeite om de snelle tegenstander bij te houden. Het duurde dan ook geruime tijd alvorens het een gelijk opgaande wedstrijd werd. De wedstrijd was daarna in evenwicht al was er een achterstand bij rust van 9-12.

De afspraken die in de rust gemaakt werden hadden niet het gewenste effect. Schipluiden liep verder uit naar 10-17 en hun buit was bijna binnen. De laatste 12 minuten van de wedstrijd herstelde de thuisploeg zich en begon aan een bijna onmogelijke inhaalrace. Het was spannend, 15-17, 16-18 en 20-22. Saturnus’72 knokte voor wat het waard was. Kwam op 30 seconde voor het einde op 21-22 maar was niet bij machte om alsnog een punt te pakken. Keepster Chantal Daalder haalde in het doel een hoog niveau, helaas zonder een beloning.

“Als we eerder in de flow waren gekomen zoals de laatste 12 minuten hadden we goede zaken gedaan. Nu begonnen we veel te slap. Ook na de rust hadden we moeite om het ritme op te pakken”, reageerde Muller na afloop. De wedstrijd van zaterdag tegen Velo 4 wordt zo goed als zeker verplaatst naar dinsdag 3 december om 19.45 uur.