Oppermachtig Rijsoord verdiend kampioen

Zaterdagmiddag is Rijsoord in en tegen Kloetinge verdiend kampioen in de eerste klasse B geworden en promoveert daarmee na een jaar weer naar de hoofdklasse. Het slachtoffer van de dadendrang van Rijsoord was het Zeeuwse Kloetinge, dat een 0-4 nederlaag aan de broek kreeg. Met de overwinning op SHO van vorige week en de overwinning van deze zaterdagmiddag heeft Rijsoord met twee concurrenten afgerekend en mag het zich terecht de beste van deze eerste klasse noemen.

Voorafgaand waren de wenkbrauwen hier en daar natuurlijk hoog opgetrokken, want het was Kloetinge dat vorige week zaterdag met ruime cijfers van Delta Sport won. Kennelijk namen de Vlaardingers de competitiewedstrijd niet echt serieus en hielpen zij de Zeeuwen aan de ruime overwinning, mede waardoor de ruime voorsprong van het doelsaldo van Rijsoord zienderogen slonk. Dat was een van de ingrediënten voor de wedstrijd van zaterdagmiddag. Rijsoord mocht de wedstrijd zelfs nog met twee doelpunten verschil verliezen, maar daar gingen de Kraaien niet van uit. Vaak speelt Rijsoord op de Zeeuwse klei haar betere wedstrijden en dus waren de tientallen meegereisde supporters positief gestemd over de uitslag van de wedstrijd. Trainer Steef Buijs kende wel wat personele problemen in zijn team omdat vaste kracht Berry de Groot niet helemaal fit was en dus op de bank begon.

Rommelig

Zoals te doen gebruikelijk was de opkomst en het begin van de wedstrijd onstuimig. Veel vuurwerk en rookbommen zorgden voor een spektakel, maar Rijsoord liet zich niet gek maken en startte in de vertrouwde combinatie. Het eerste gevaar kwam van de kant van de thuisploeg, toen Ramon Janson over rechts doorbrak, maar zijn schot miste de juiste richting en ging ruim naast. Nog eens drie minuten later consternatie bij een genomen vrije schop en een stuiterbal tussen de lat en de doellijn. Kloetinge telde het doelpunt al, echter de bal was niet over de lijn geweest en verder had de assistent scheidsrechter buitenspel geconstateerd. Deze periode van de wedstrijd was wat rommelig, omdat Kloetinge snel een doelpunt probeerde te forceren om het Rijsoord daarmee extra lastig te maken. Toch was het Rijsoord dat het eerste doelpunt zou maken. Na een kleine twintig minuten kon Mike van Gool de score openen, maar zijn schot was te zacht. Echter uit de rebound was het Mike van Dongen, die doelman Timo Jansen kansloos liet; 0-1. Rijsoord begon voorzichtig aan een feest te denken. In de 37e minuut viel al het tweede doelpunt en kon het kampioenschap Rijsoord niet meer ontgaan. Een dieptepass werd door Mike van Gool, die gaat stoppen met voetbal, doorgekopt naar Khalid Rahli, die naar Feyenoord verkast. Rahli werd door de kopbal vrijgespeeld en had daarna niet veel moeite om de tweede treffer voor Rijsoord aan te tekenen; 0-2. Twee minuten later was ook de thuisploeg dicht bij een tegentreffer, echter de vrije schop werd prima gepareerd door Ragip Özrak, zoals hij al meer goede reddingen had deze wedstrijd. Daarna was het Roy Mulder, die in buitenspelpositie op de paal schoot. Het zou eigenlijk de laatste kans voor de thuisploeg zijn, want vooral in de tweede helft was Rijsoord oppermachtig.

Snoeihard

Al in de eerste minuut na de rust maakt Rijsoord een einde aan de aspiraties van de thuisploeg, zo die er mochten zijn. Khalid Rahli kon over links oprukken en zag de vrijlopende Mike van Gool niet over het hoofd. Met een snoeihard schot haalde de spits van Rijsoord uit en zorgde voor de derde treffer voor Rijsoord en zijn laatste in competitieverband. Rijsoord is Mike van Gool dankbaar voor de mooie spelmomenten en vele doelpunten en Van Gool is Rijsoord dankbaar voor de mooie tijd, zoals op zijn shirt vermeld stond. Dat ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd door Jimmy van der Vaart de eindstand op 0-4 bepaald werd, was alleen belangrijk voor de statistieken. Een prima overwinning van Rijsoord, dat terug kan kijken op een prima seizoen en bewezen heeft de terechte kampioen te zijn. Een terecht compliment voor de technische staf van Rijsoord en de spelers, die mogen terugzien op een evenwichtig seizoen. Direct na het laatste fluitsignaal barstte het feest op het veld los en waren er toespraken van voorzitter Ramon de Borst en Martin van den Herik namens de KNVB, die tevens de medailles en oorkonde uitreikte. Jammer dat de KNVB een kampioenschap tegenwoordig met een oorkonde afdoet, want bij ieder kampioenschap hoort toch een schaal? De komende weken zal bekend worden hoe de selectie voor het komende seizoen er uit gaat zien, want het hoofdklasserschap is voor spelers natuurlijk altijd aantrekkelijk.

Opstelling: Ragip Özrak – Darlison Gerardus – Ard Hartman – Desley de Wolf – Romain van Bruggen – Nelson Costa de Brito – Khalid Rahli (74. Stephan Ooms) – Mike van Gool (62. Casper Gerritse) – Mike van Dongen – Zepp Jacobs – Melvin Zaalman (69. Jimmy van der Vaart).