Oudelande 1 boekt fortuinlijke overwinning

Het is het eerste herenteam van Oudelande gelukt een zeer belangrijke overwinning te boeken tegen het hooggeplaatste CC. Het gehavende Oudelande (met invaller Rik Heil), had het geluk ook een keer aan haar zijde, aangezien CC ook niet in de basisformatie kon aantreden. Oudelande verloor de eerste single partij door het verlies van Pieter van der Linde tegen Sven Blaak (3-6 2-6). Franklin Slingerland en Rik Heil wisten een zeer spannende 3-setter winnend af te sluiten tegen Max van der Werf en Jacco van der Werf.

In de 3e set super tiebreak kwam het Oudelande duo met 0-5 achter. Toch wisten zij met 10-8 de derde set binnen te slepen en een belangrijk eerste punt te pakken. Mitchell Slingerland was opnieuw goed op dreef. Hij won alweer zijn 3e enkelspel partij van dit seizoen tegen Patrick Hordijk in 2 sets (6-4 7-5). Samen met van der Linde had hij kansen om het derde en beslissende punt in het dubbelspel voor Oudelande binnen te halen. Het Oudelande kwam dicht in de buurt maar dit keer ging de derde set super tiebreak naar CC duo Blaak/ J. vd Werf 2-6 7-5 11-13.

Toch wist Oudelande het derde punt te behalen. CC gaf namelijk het laatste dubbelspel een walk over. Oudelande pakte hiermee dus 3 belangrijke punten. Door de nederlagen van concurrenten Hiaten (1-4 verlies) en Kooiste (2-3) verlies, staat Oudelande 1 op beide teams 3 punten voor.

Aankomende zaterdag kan Oudelande zich thuis tegen directe concurrent Kooistee veilig spelen en zo handhaven in de 1e klasse. Met alle pech van dit seizoen zou dit een knappe prestatie zijn.