Sport

Oudelande 1 handhaaft Oudelande 2 promoveert

Het is Oudelande 1 gelukt zijn plek in de 2e klasse te handhaven. Na de knappe 2-3 nederlaag tegen nummer één BTV 2 weken terug was het al zeker dat Oudelande niet meer kon degraderen. Op de slotdag moest het team het opnemen tegen nummer 3 Vlaardingen in Vlaardingen. Oudelande had door verschillende omstandigheden 2 invallers deze dag welke qua speelsterkte wel iets lager waren dan de rest van het team. Rodney Fortes opende de dag tegen de Vlaardinger Martijn van Hattem. Van Hattem was meer solide en won beide set door wat vaster te zijn dan Fortes (6-4 6-3). Invaller Michael Spruit was geen probleem voor thuisspeler Matthijs Visser.

Met 6-2 6-2 werd de stand 2-0 in het voordeel van Vlaardingen. Spruit was daarna kansloos met andere invaller Erik Stolk tegen Roel van Hoorn en Tom Janssens. De Ridderkerkers wisten geen game te maken (6-0 6-0). Toch liet Stolk in zijn afsluitende partij zien uit het goede hout gesneden te zijn. Samen met Mitchell Slingerland wist hij bijna te winnen van de op papier sterkere Visser en Jansens. In een geweldig spannende partij met matchpoints aan beide kanten trokken de Vlaardingers in de super tiebreak aan het langste eind (4-6 6-1 20-18). Slingerland wist uiteindelijk nog wel een punt voor Oudelande op het bord te brengen door het afsluitende dubbelspel samen met Jasper Kooke overtuigend te winnen. Met 0-6 en 4-6 waren zij veel te sterk voor Van Hoorn en van Hattem.

Oudelande 2

Oudelande 2 was 2 weken geleden al kampioen geworden en had op de slotdag het niet lastig tegen nummer 2 CC. Dankzij de 4-1 overwinning op nr. 2 is Oudelande 2 op een straatlengte voorsprong op CC (10 punten kampioen geworden. Zij werden samen met het Gemengd 1 en heren 3 dezelfde avond nog gehuldigd.

Voor de spelers en speelsters van Oudelande begint nu het toernooiencircuit in de regio. Ook bij Oudelande wordt jaarlijks een succesvol jeugdtoernooi (13 t/m 18 juni 2023) en senioren toernooi (24 juni t/m 2 juli 2023)