Sport

Oudelande 1 herpakt zich in 2e competitieronde

Na de slechte start van het voorjaarsseizoen, kwam het tennisteam Oudelande 1 op de 2e speeldag op zaterdag 15 april 2023 thuis tegen Rozenburg beter voor de dag. Ze wonnen de dag met eindstand 4-1.

De dag begon goed, toen Mitchell Slingerland geen moment in de problemen kwam tegen Jonathan Ter Horst. Slingerland won de eerste en tweede set eenvoudig. (6-2 6-3).

Jordi Nicolai had ook een eenvoudig dag. Zijn singelpartij werd gewonnen door een snelle opgave van Rozenburgse speler Robert van Zevenbergen door een spierverrekking. Dit betekende ook meteen dat het 3e dubbelspel niet gespeeld zou worden. Oudelande wist dus al na 2 partijen dat ze minstens met 3-2 zouden winnen. Oudelande 1 was zelf ook niet compleet en speelde met invaller en tevens debutant Bonno Gobee.

Rozenburg had vorige week net als Oudelande met 0-5 verloren en was er dus alles aan gelegen om dit deze keer te voorkomen. Dit lukte de Rozenburgers door de het 2e dubbelspel te winnen. Arthur Hamers en Jonathan ter Horst wisten in 2 sets nipt beter te zijn Dan Gobee en dubbelpartner Jasper Kooke (3-6 4-6).

Ook in het afsluitende dubbelspel had Rozenburg kansen. Hamers en Jari Mulder maakten het het thuisspelende duo Brett van der Kamp en Kooke nog erg lastig. Het Oudelande duo was eigenlijk de gehele partij beter maar wisten dit niet in games uit te drukken. De Rozenburgers wonnen de eerste set met 5-7. Kooke en van der Kamp worstelden zich naar de derde set via een 7-6 winst in de tiebreak. Ook in de afsluitende super tiebreak werd het erg close. Pas bij een 11-10 voorsprong wist Oudelande het beslissende punt te maken. Voor Oudelande betekende dit dus een voordelige eindstand van 4-1 en een 5e plek in de stand. Aankomende zaterdag mogen de heren naar Holy. Zij staan 1 plaats lager op de ranglijst. Weer een cruciale wedstrijd dus voor de Ridderkerkers.