Sport

Oudelande 1 kampioen

Het eerste heren tennisteam van tennisvereniging d ’Oudelande is kampioen geworden. Het team heeft daarmee promotie afgedwongen naar de 1e klasse. De mannen mochten op de slotdag een lastige uitwedstrijd spelen tegen nr. 3 Haagse Beemden met maar 1 opdracht: Niet verliezen.

Oudelande begon de dag voortvarend. Alex Vlielander had geen kind aan de thuispelende Tobias Spoor. Via een 0-6 2-6 overwinning nam Vlielander revanche voor zijn singelverlies van vorige week. Ronald Brederij bracht Oudelande al snel op een 0-2 voorsprong. Brederije won ook de eerste set met 0-6 maar moest in de 2e set 3 games laten aan Joep Verheijden (3-6).

Het derde en beslissende punt werd binnen geslagen door Pieter Molmans en Jacco Pinkster tegen Sander van der Meeren en Matej Prevc. Ook deze partij werd overtuigend gewonnen via een 0-6 1-6 partijwinst. Doordat Oudelande met minimaal 3 punten de dagwinst al binnen had, was Oudelande verzekerd van het kampioenschap. In de tenniscompetitie geldt dat een ongeslagen team altijd kampioen is, ondanks dat ze minder punten kunnen hebben dan de concurrentie.

Alex Vlielander en Pim Molmans zetten het 4e punt op het bord voor Oudelande. Verheijden en Van der Meeren hadden geen kans tegen het Oudelande duo (2-6 0-6).

Haagse Beemden wist toch een punt te pakken. Richard Herssevoort en Ronald Brederije konden niet winnen van Prevc en Spoor. Het duo van Haagse Beemden won nipt de eerste set (7-6) en sloegen daarna ook in de 2e set overtuigend toe (6-2). In de eindstand is Oudelande gelijk geëindigd met ’s Gravendeel. Oudelande heeft echter alle ontmoetingen gewonnen en is daardoor kampioen van de 2e klasse.

Oudelande t/m 17 is ook kampioen geworden en gepromoveerd naar de 2e klasse.


Oudelande jeugdteam tm 14 is kampioen en gepromoveerd naar de 1e klasse