Oudelande 1 ontsnapt bij Hiaten

Het eerst herenteam van tennisvereniging d ’Oudelande is uit bij laagvlieger Hiaten ontsnapt aan een cruciale nederlaag. Hiaten 2 begon onder aanvoering van invaller en regionaal talent Lucas Kapaan overtuigend aan hun thuisduel.

Kapaan liet geen spaan heel van Alex Vlielander. Via een 6-0 6-0 overwinning kwam Hiaten op een enigszins verrassende voorsprong. Ook het 2e enkelspel ging naar de thuis ploeg. Thuisspeler Perry Schouten versloeg Jacco Pinkster in een spannende driesetter. Door de 2-0 achterstand leek het dan ook allemaal verkeerd te gaan voor Oudelande, dat mogelijk alleen via de ongeslagen status kampioen kan worden.

Richard Herssevoort en Pieter Molmans leken ondanks een simpel gewonnen eerste set (0-6) toch niet voor de ommekeer te kunnen zorgen. De 2e set ging naar het Hiaten duo Roderik Kapaan en Paul Hellendoorn (6-3). In de derde set super tiebreak kon de partij alle kanten op maar gelukkig waren het Molmans en Herssevoort die deze super tiebreak nipt met 9-11 wisten te winnen. Deze wedstrijd bleek de sleutelpartij te zijn.

Vlielander won wel zijn dubbelspel samen met Pim Molmans in 2 sets (4-6 3-6) van Lucas Kapaan en Hans Broekhuizen waarna Molmans vervolgens samen met Pinkster mocht aan treden tegen Broekhuizen en Roderik Kapaan. De eerste set ging nog wat stroef bij het Oudelande duo. Na een 5-7 set winst, waren de heren op gang gekomen. Via een 3-6 set en daardoor partij winst, wist Oudelande de 2-0 achterstand toch nog om te zetten in een 2-3 winst. Oudelande heeft nu voldoende aan een 2-3 overwinning bij nr 3. Haagse Beemden.