Sport

Oudelande 1 pakt belangrijke winst tegen Barendrecht

Het eerste herenteam van tennisvereniging d’Oudelande heeft een knappe prestatie geleverd door zaterdag 20 april 2024 thuis 4-1 te winnen van concurrent Barendrecht. Na een moeilijke start van de competitie moest Oudelande thuis een goed resultaat neer zetten, om uit de degradatiezone te komen.

Oudelande begon de dag goed. Mitchell Slingerland mocht het opnemen tegen Brian Rondberg. Slingerland had het lastig in de eerste set maar wist op 6-5 door de service van Rondberg te breken en zo de set te pakken (7-5). De tweede set ging bij de start gelijk op. Slingerland wist echter bij een 3-2 voorsprong een beslissend break te plaatsen. De voorsprong werd niet meer weggegeven met een 6-3 setwinst tot gevolg.

Jasper Kooke mocht daarna zijn eerste singlepartij van het seizoen spelen. Kooke die dit seizoen al belangrijke punten wist te pakken, speelde een spannende partij tegen de ervaren Patrick Mouthaan. Beide spelers wisten de bal goed in het spel te houden met lange rally’s tot gevolg. Kooke won de eerste set (6-4), maar Mouthaan won de 2e set (3-6). Kooke gaf niet op en was de fittere van de 2. De vermoeidheid begon toe te slaan bij Mouthaan die steeds minder antwoord had op de slagen van zijn tegenstander. Kooke mocht onder luidt applaus de 3e set zich toe eigenen (6-3).

Met een 2-0 voorsprong werden zodoende de dubbels aangevangen. Rodney Fortes en Ferry Hoogerbrugge speelden namens Oudelande tegen Jasper Prikker en Peter van den Bos van Barendrecht. Ook deze partij was een lange en zeer spannende wedstrijd met kansen aan beide zijden. Na 2 sets stond het exact gelijk (6-4 4-6) en zelfs in de super tiebreak ging het lang gelijk op. Op 9-8 wisten Fortes en Hoogerbrugge het winnende punt binnen te slaan en de dagzege was hierdoor al binnen voor Oudelande.

Jordi Nicolai mocht met Leroy Daane hierna ook nog een punt voor Oudelande noteren. In een foutloze wedstrijd lieten zij geen kans aan Mouthaan en van den Bos (6-4 6-4). De slotpartij moest Oudelande echter aan Barendrecht laten. Nicolai en Jonathan Larmonie konden geen vuist maken tegen rondberg en Prikker. Met een 4-6 4-6 partijwinst kwam de einduitslag op 4-1 voor Oudelande. Oudelande staat nu op een nette 4e plek maar moet zondag naar nr 1 Lekkerkerk. Elk punt in deze wedstrijd is meegenomen.

Oudelande mix

Oudelande heeft dit jaar ook een sterk mixteam spelend in de 1e klasse.. Het team bestaande uit Cathy Taartmans, Daisy Rosenbrand, Jeroen de Heide, Timo van Driel en invaller Cas de Jong doet het erg goed in de competitie. Afgelopen zaterdag werd bij koploper Toeg met 1-3 gewonnen. Met een mooie 3e plaats doet het team goed mee voor de bovenste plaatsen in de competitie. Alleen van nummer 2 Berkenwoude werd verloren.