Sport

Oudelande 1 teams op weg naar het kampioenschap

Het lijkt erop dat tennisvereniging d’Oudelande zaterdag vlaggenschepen mag feliciteren met het kampioenschap. Het hoogste mixteam uitkomend in de eerste klasse staat er goed voor en het hoogste herendubbelteam ook uitkomend in de eerste klasse kan de titel al niet meer ontgaan.

Zaterdag 25 mei 2024 waren het lastige omstandigheden voor tennissers. Het regende en dit betekende dat bij sommige tennisverenigingen er niet gespeeld kon worden door teveel plassen op de tennisbanen. Oudelande 1 heren die ook enkelpartijen spelen kon hierdoor niet spelen bij Heer Jan. Het Oudelande mixteam kon bij Oud-Beijerland gelukkig wel de baan op. Het laag geplaatste Oud-Beijerland kon de gehele dag niets inbrengen tegen de trotse nr 1 Oudelande. Daisy Rosenbrand en Cathy Taartmans wonnen eenvoudig van Astrid van der Linden die met Barbara Pitt speelde (1-6 1-6 voor Rosenbrand en Taartmans). Heren Timo van Driel en Cas de Jong gaven maar nipt meer games weg dan de dames tegen Sasha Noest en Martijn van Vught (2-6 2-6 voor de Jong en van Driel). Van Driel en Rosenbrand gaven ook maar 4 games weg aan Noest en Pitt (1-6 3-6 voor Rosenbrand en Van Driel). Nog het meeste moeite hadden Jeroen de Heide en Cathy Taartmans. Echter kon de 3-6 3-6 overwinning van Taartmans en de Heide tegen van Vugt en van der Linden amper spannend genoemd worden. Het mixteam staat nu 2 punten los van concurrent Berkenwoude. Aanstaande zaterdag kan Oudelande tegen het ook laaggeplaatste Leeuwenberg met minimaal een 3-1 overwinning thuis kampioen worden.

Door de goede afwatering van de banen bij d’Oudelande kon er in Ridderkerk ook gespeeld worden. Het hoogste herendubbelteam speelde de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Het sterke Schiebroek kwam op bezoek terwijl concurrenten Hiaten en CC ook tegen elkaar speelden. Paul Hoogerwaard en Albert van der Linde mochten het bal openen tegen Onno Rolink en Peter Lome. De eerste set ging gelijk op met breaks over en weer. Echter bij een 5-4 voorsprong voor Oudelande leverde Rolink zijn service in met 3 dubbele fouten. Hiermee was het verzet gebroken. Hoogerwaard en van der Linde wonnen eenvoudig ook de 2e set met 6-2 en brachten hiermee Oudelande op een 1-0 voorsprong. Inmiddels waren Pieter Molmans en Pieter van der Linde in een spannende strijd om de eerste set verwikkeld. Van der Linde en Molmans kwamen 5-2 voor maar toch eindigde de set in een tiebreak. Hierin kwam Schiebroek met Misha de Beijer en Lau van der Post met 3-6 voor. Echter het duo kon de setpunten niet benutten. Molmans en van der Linde wonnen de tiebreak met 10-8. Ook in deze partij was de 2e set veel minder spannend. Met 6-2 pakte het Oudelande duo de 2e set en kwam Oudelande op een 2-0 voorsprong. Door een blessure van van der Post moest hierna Schiebroek een wedstrijd opgeven. De broers van der Linde zouden daarom de slotpartij spelen tegen Robert Jan Bottscher en de Beijer. De broers wonnen eenvoudig de eerste set (6-2), maar kwamen in de 2e set 0-3 achter. Van der Linde en van der Linde gaven extra gas en draaide de wedstrijd snel weer om. Met 6 games op rij winst werd de partij beslist. Oudelande won 4-0 en zag directe concurrent CC 0-4 verliezen bij Hiaten. Oudelande heeft komende week aan 1 punt genoeg tegen nummer laatst Merwede en zelfs zonder punt worden zij waarschijnlijk kampioen.