Oudelande 1 verslaat ook Huibergen

Het is het hoogste tennisteam van Oudelande wederom gelukt te winnen in de eerste klasse. Oudelande 1 mocht dit keer in eigen huis concurrent Huibergen ontvangen. Beide teams hadden de eerste speelronde overtuigend met 4-0 gewonnen. Hierdoor zou de winnaar van deze ontmoeting al een grote stap richting een eventueel kampioenschap zetten.

Oudelande begon de dag voortvarend. Mitchell Slingerland en Albert van der Linde namen net als vorige week het eerste dubbelspel voor hun rekening. De mannen begonnen goed en wonnen de eerste set met 6-3. In de tweede set werd al snel een 5-2 voorsprong genomen, echter wisten het duo van Huibergen de stand in de set gelijk te trekken tot 5-5. Toch wisten van der Linde en Slingerland met snelle winst van de opvolgende games de partij naar zich toe te trekken (7-5).

Het 2e dubbelspel werd net als vorige week gespeeld door Pieter van der Linde en Franklin Slingerland. De heren hadden geen enkel probleem met het duo van Huibergen. Via een 6-2 6-0 overwinning werd de 2-0 tussenstand op het scorebord gebracht.

Franklin Slingerland en Albert van der Linde mochten daarna het beslissende derde punt binnen brengen. Hoewel de stand anders doet vermoeden, was het geen eenvoudige maar wel een degelijke overwinning van dit ervaren duo (6-3 6-2).

Oudelande 1 maakt deze competitie ook gebruik van een invaller. Youri Slok liet zien niet onder te doen voor de rest van het team. Slok won samen met Pieter van der Linde via een goede partij met 6-2 6-2.

Aanstaande zaterdag speelt het team uit tegen de nog enige concurrent de Put. Dit team staat al 2 punten achter Oudelande. Een overwinning van Oudelande zou al in een vroeg stadium deze competitie beslissen.

Voor het andere zaterdag team van Oudelande lijkt de spanning er wel van af. Het team van captain Rogier Bal won zeer makkelijk van Hiaten (4-0) en lijkt te laag te zijn in gedeeld dit seizoen. Volgend jaar in de derde klasse hopelijk weer wat meer tegenstand.

Ook de zondagtak van Oudelande was weer succesvol. Na een eerste 6-0 werd nu met 4-2 gewonnen.