Oudelande bijna zeker van verblijf in 1e klasse

Het hoogste herentennisteam van d’ Oudelande heeft afgelopen zaterdag belangrijke punten gepakt in de strijd om lijfsbehoud in de eerste klasse. De heren speelden thuis tegen concurrent Kooistee en wist dat bij een overwinning het team bijna zeker was van nog een jaar eerste klasse.

De eerste enkelpartij werd gespeeld door Mitchell Slingerland tegen Tom Grizell. In een gelijk opgaande partij won Slingerland set 1 (6-2) en won Grizell set 2 (6-7). Via een 0-5 voorsprong in de derde set leek de overwinning naar Kooistee te gaan maar Slingerland wist de wedstrijd toch nog om te draaien (7-6). Tegelijkertijd wisten Franklin Slingerland en invaller Youri Slok niet te winnen van Jeroen Wagenaar en Remy Bouritius via een 3-6 1-6 overwinning. Pieter van der Linde wist Oudelande weer op voorsprong te brengen. Hij won met 6-3 6-4 in een degelijke wedstrijd van Stephan Hazebroek.

Oudelande moest op zoek naar het winnende punt en dacht dit in de volgende partij al direct te pakken. Van der Linde en Slok wonnen tegen Wagenaar en Paul Venneker de eerste set (6-1) maar verloren set 2 (4-6). In de supertiebreak kreeg het Oudelande duo, 1 matchpoint maar de wedstrijd werd toch verloren (9-11). Alles was nu afhankelijk van de slotpartij van vader en zoon Slingerland tegen Bouritius en Grizell. Ook deze partij zou in een derde set super tiebreak eindigen. Dit keer was het echter wel Oudelande die aan het langste eind trok. Via een 6-1 0-6 10-8 overwinning mocht Oudelande 3 punten bijschrijven en moest Kooistee met 2 punten genoegen nemen.

Oudelande staat nu 4 punten voor op Kooistee. Alleen een bijna onmogelijke 5-0 overwinning van Kooistee op topteam CC zou Kooistee nog in de eerste klasse houden. Oudelande mag dan geen punten pakken in de slotwedstrijd tegen Ter Steeghe.