Oudelande dankzij debutant langs Hiaten

Het eerste herentennisteam van tennisvereniging d’Oudelande wist op de voorhand dat het afgelopen zaterdag 1 van de belangrijkste wedstrijden speelde van het seizoen. Tegen mede degradatie kandidaat Hiaten moest op zijn minst gewonnen worden om enigszins zicht te houden op handhaving in een zeer sterke eerste klasse.

Oudelande had door het uitvallen van Franklin Slingerland een debutant in de selectie in de naam van Jordi Nicolai. Nicolai is een jong talent spelend in het 2e team van d’Oudelande.

Oudelande begon de dag sterk. Pieter van der Linde speelde een zeer zware eerste singelpartij tegen Douwe Keining maar won knap 7-6 1-6 6-0. Mitchell Slingerland had het veel makkelijker tegen Alexander Vermaas (6-2 7-5). Zo stond Oudelande op een onverwachte maar comfortabele 2-0 voorsprong. In het dubbelspel, normaal het sterke punt van Oudelande kwam het thuisteam 2x nipt te kort. Pieter en Albert van der Linde verloren in de derde set super tiebreak van Peter Slagboom en Bas van Vliet (6-2 3-6 2-10) en Jordi Nicolai samen met Slingerland verloren ook in de derde set super tiebreak met 6-4 6-7 8-10 van Slagboom en Vermaas.

Hierdoor lag al het belang in het afsluitende dubbelspel van Albert van der Linde en Nicolai tegen van Vliet en Keining. Nicolai die in zijn eerdere partij ook al erg sterk speelde, nam van der Linde op sleeptouw. Een slechte start (1-4 achterstand) werd omgebogen in een 7-6 set overwinning. De 2e set leek ook al gauw beslist via een 5-2 voorsprong. Van der Linde en Nicolai liepen echter op hun tandvlees. Keining en van Vliet wisten nog sterk terug te komen en een tiebreak moest deze set beslissen. Een 4-0 voorsprong voor Oudelande werd door Hiaten omgezet in een 4-5 achterstand. Nicolai en van der Linde toonden karakter en wisten deze achterstand om te draaien in een 7-5 winst in de tiebreak en dus een beslissende 3-2 winst voor Oudelande.

Oudelande staat nu 2 punten boven de degradatiestreep. De komende weken moet het team tegen de toppers uit de competitie. Elk punt zal hierin belangrijk zijn om Hiaten en Kooistee onder zich te houden.