Oudelande handhaaft zich in 1e klasse

Het is het eerste herentennisteam van tennisvereniging d’Oudelande gelukt zich te handhaven in de 1e klasse. Waar voorafgaand aan de competitie werd gevreesd voor degradatie, blijft Oudelande in de eerste klasse spelen.

Een 0-5 uit nederlaag bij Ter Steeghe veranderde niets aan de stand doordat concurrent Kooistee ook verloor. Oudelande had niet bepaald een gelukkig seizoen. Blessures van Franklin Slingerland (kuit) en Albert van der Linde (gescheurde achillespees), zorgde ervoor dat Oudelande 4 punten cadeau moest geven. Punten die op het einde nog wel eens belangrijk konden zijn voor handhaving.

Toch wist Oudelande met behulp van invallers toch nog belangrijke punten te scoren. Opvallend was vooral het aantal enkelspel overwinningen van Mitchell Slingerland en Pieter van der Linde. Waar normaal het dubbelspel het sterke punt is van Oudelande werden 8 van de 12 punten behaald in het enkelspel, evenredig verdeeld tussen beide enkelspelers.

Het competitieseizoen gaat nu over in het toernooienseizoen waarbij het Oudelande jeugdopen en seniorenopen eindelijk weer gehouden kan worden in juni.