Oudelande HSP open tennistoernooi groot succes

Het jaarlijkse open tennistoernooi van tennisvereniging d ’Oudelande was dit jaar een groot succes. Waar eerst de inschrijvingen leken tegen te vallen bleken er bij het sluiten van de inschrijvingstermijn toch meer dan 210 inschrijvingen te zijn gedaan.

Het toernooi gezegend door goed weer verliep daardoor probleemloos. De gehele week was het genieten van de zon en spannende tennispartijen met als kers op de taart 2 landelijke toptennissers die een uitgebreide demonstratiewedstrijd speelden op vrijdagavond. Glenn Smits en Boy Vergeer streden dit jaar in het finale weekend van de heren eredivisie om de prijzen en waren bereid om ook op Oudelande te laten zien hoe toptennis eruitziet. Ook de opvolgende feestavond met dj Eddie4tune nam gretig aftrek op het toegestroomde publiek.

In het weekend werd door de deelnemers gestreden om de titels. Bij de heren werd het toernooi in de hoogste categorie (categorie 4) gewonnen door Koen Steinebach. In een poule van 4 won hij op de slotdag van zijn enig overgebleven concurrent Paul Bruin. Bruin begon de partij overtuigend en won de eerste set via 2 servicebreaks met 2-6. Steinebach wist de partij om te draaien. In de 2e set ging Bruin nog lang mee (6-3 voor Steinebach) maar in de 3e set was het verzet van Bruin gebroken. Via een 6-0 setwinst trok Steinebach de partij en de titel in het herenenkelspel categorie 4 naar zich toe.

Bij het damesenkelspel was het ongelofelijk spannend in de categorie 4 in een poule van 5 speelsters. Larissa de Jong, Aimee Theijs en Yente Wittmer hadden allen 1 partij verloren. De winnaar van deze poule werd uiteindelijk bepaald door meest gewonnen sets. Larissa de Jong was hierdoor de uiteindelijke winnaar. Zij had 1 set meer gewonnen dan haar concurrenten. Theijs won overigens wel de 5 categorie.