Sport

Oudelande lijdt verwachte nederlaag

Het is het hoogste herenteam van tennisvereniging D’Oudelande zaterdag 13 mei 2023 niet gelukt koploper de Kooistee te verrassen. Oudelande was vorig jaar met 3-2 te sterk voor de Kooistee maar alleen Mitchell Slingerland was er toen ook bij. Ook de Kooistee had een andere samenstelling. Serge van der Pluijm (speelsterkte 3) mocht het 1e enkelspel spelen tegen Mitchell Slingerland. Slingerland kon goed mee in de rally’s maar maakte te veel fouten. Van der Pluijm won eenvoudig met 1-6 2-6. Rodney Fortes kon het Tom Grizell een stuk moeilijker maken. Beide sets deed hij goed mee maar het verschil werd op de belangrijke momenten gemaakt door Grizell met 3-6 4-6 winst tot gevolg.

De man in vorm bij Oudelande was deze zaterdag Youri Slok. De Oudelande speler verloor eerst nipt met Jordi Nicolai tegen de op papier betere Toine Bisscheroux en Stephan Hazebroek.4-6 7-6 4-10.

In het volgende dubbelspel met Slingerland was Slok uitstekend. Slok en Slingerland brachten een belangrijk puntje op het scorebord door Hazebroek en Paul Venneker te verslaan (7-6 6-3).

Het afsluitende dubbelspel van Fortes en Jasper Kooke ging eenvoudig naar de Kooistee. Bisscheroux en van der Pluijm waren in beide sets duidelijk de sterksten (1-6 1-6).

Oudelande staat door dit puntje op een totaal van 10 punten en een 5e plaats. Met 9 punten boven de degradatiestreep lijkt handhaving zeker.

Oudelande krijgt volgend jaar waarschijnlijk nog een team in de 2e klasse. Oudelande 2 is nog ongeslagen in de 3e klasse en kan het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.