Oudelande meisjesteam houdt concurrent op afstand

Het was een spannende dag voor het hoogste meisjesteam van tennisvereniging d’Oudelande. De meisjes mochten niet verliezen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Concurrent Capelle stond 1 punt achter en was ook de tegenstander afgelopen zaterdag.

Oudelande mocht dus sowieso niet verliezen om op de slotdag nog kansen te behouden op het kampioenschap. Oudelande begon goed dankzij een drie sets overwinning van Fleur Huijsdens (3-6 6-3 6-4). Ook Oudelande speelster Nathalie Zwier won haar partij, na alleen problemen in de eerste set (7-5 6-1). Oudelande maakte al snel een einde aan alle spanning op de dag door ook de derde singelpartij te winnen.

Welmoed Versluijs had geen last van spanning en won overtuigd het derde punt waardoor Oudelande niet meer kon verliezen (6-3 6-2). De vierde singelpartij van Vera Slooff en de overige 2 dubbels werden helaas verloren maar Oudelande behoudt dus de voorsprong op Capelle.

Oudelande moet op de slotdag met 6-0 winnen om niet afhankelijk te zijn van de uitslag van Capelle. Oudelande speelt op de slotdag tegen de nr 7. Capelle tegen de nr 4.

Mocht Oudelande kampioen worden dan wordt er ook promotie afgedwongen naar de eerste klasse . Het een na hoogste niveau van Nederland.