Sport

Oudelande pakt belangrijke zege in degradatiestrijd

Het is de heren van tennisvereniging d’Oudelande zaterdag 6 mei 2023 gelukt een belangrijke overwinning te pakken in de strijd tegen degradatie. Het team moest thuis tegen Rhoon winnen tegen nummer laatst Rhoon om boven de degradatiestreep te blijven en dit deden ze overtuigend met een 5-0 overwinning.

Oudelande spelend in de sterkste opstelling begon voortvarend. Mitchell Slingerland opende de dag met een sterk optreden tegen Lars Knoester. Knoester kon het snelle spel van Slingerland in beide sets niet bijbenen en verloor met 6-2 6-2 van Slingerland. Jordi Nicolai mocht het 2e enkelspel voor zijn rekening nemen en liet tegenstander Dirk v/d Kruk geen moment in de wedstrijd komen. Een 6-3 6-0 overwinning bracht Oudelande op 2-0.

Rodney Fortes speelde in het eerste dubbelspel een sterke dubbel, samen met Slingerland. Alleen de eerste set konden Knoester en Rowdy de Bruin volgen. Echter ging deze toch naar het Oudelande duo (7-6). Het verzet was gebroken. Fortes en Slingerland wonnen de 2e set eenvoudig (6-1)

Brett van der Kamp liet er in zijn beide dubbelspelen ook geen gras over groeien. Met Nicolai won hij met 6-2 6-2 van v/d Kruk en Maarten van Driel. Met Fortes won hij nog makkelijker van van Driel en Vincent de Vos (6-2 6-1).

Voor Oudelande een zeer welkome 5-0 zege met een voorlopige 5e plaats als gevolg. Oudelande lijkt met 8 punten boven de degradatiestreep al bijna veilig.

Aanstaande zaterdag 13 mei 2023 speelt het team uit bij nummer één Kooistee. Mogelijk dat Oudelande hier toch nog één puntje kan pakken om nog meer afstand te nemen van de onderste plaatsen.