Sport

Oudelande start een bruisend seizoen met open dag

Het belooft een bijzonder seizoen te worden voor de leden van de tennisvereniging d’Oudelande.

De club viert dit jaar haar lustrum vanwege het 45-jarige bestaan en start het seizoen op 23 maart met een grootse open dag. De club is dit jaar ook in een gloednieuw jasje gestoken. Zo zijn er 6 nieuwe gravelplus banen gelegd. Deze banen laat de oude graveltijden herleven. Een lang gekoesterde wens die uitgekomen is voor de leden, nu de vorige all weather banen aan hun einde van de levensduur waren. Ook zijn alle winddoeken vernieuwd dankzij nieuwe en bestaande sponsoren, zijn er nieuwe scorebordjes voor de stand en nieuw bankjes om tijdens de wissel uit te rusten.

Maar tijdens de open dagen is er nog meer nieuws te zien. Oudelande is een samenwerking gestart met de Focus Tennis Academy. Focus Tennis Academy is 1 van de toptennisscholen van Nederland, welke ook is aangesloten bij de KNLTB voor het opleiden van toptalenten. Via de Focus Tennis Academy wordt als trainer Martin Verkerk aangesteld bij d’Oudelande. Verkerk is een oud proftennisser die zelfs in de finale van Roland Garros heeft gestaan. Hij zal tijdens de open dag aanstaande zaterdag voor het eerst te zien zijn op het park aan de Oosterparkweg. Tijdens de open dag kan men met een speciale open dag actie, het lidmaatschap worden afgenomen en lessen geboekt met Martin Verkerk. Tijdens de clinics die deze dag worden gegeven kunnen bezoekers zomaar tegen Verkerk de eerste tennisballen slaan. 

Samen met de academy zullen veel nieuwe activiteiten worden gestart op d’Oudelande. Zo zal een NRT brons jeugd ranking toernooi gaan plaats vinden op de club. Hiermee zal de top van het regionale en misschien wel landelijke jeugdtennis bij Oudelande te zien zijn.

Maar eerst wordt gestart met de open dag. Alle geïnteresseerden (jong en oud, beginnend en gevorderd) kunnen aanstaande zaterdag tussen 11:00 en 15:00 gratis tennisclinics volgen bij de tennisvereniging. Leden van de verschillende commissies zullen ook aanwezig zijn om vragen te beantwoorden over het lidmaatschap. De barcommissie zal zorgen voor een hapje en een drankje.