Sport

Oudelande teams kampioen 

Bij Oudelande lijken vooral de teams die alleen dubbels spelen erg succesvol. Zoals vorige week al duidelijk was kon Mix team 1 en heren 1 (alleen dubbelspel) het kampioenschap niet meer ontgaan. Mix 1 won overtuigend met 4-0 van Leeuwenbergh en werd daarmee eerste met 2 punten voorsprong op Berkenwoude. Het herenteam had aan 1 punt genoeg en mede door blessures werd bij een 0-2 voorsprong de andere wedstrijden opgegeven.  

Toch werd er nog genoeg gestreden bij de banen van Oudelande zelf.  

Oudelande heren 1 35+ moest winnen om zeker te zijn van het kampioenschap. Het team kreeg al vroeg een meevaller aangezien de tegenstander te weinig mensen had en hierdoor geen 2e enkelspel en derde dubbel kon spelen. Lennart Boom had als vanouds het team al op 1-0 voorsprong gebracht en hiermee was het team dan ook al kampioen. Peter van Bergen en Kees van Gemerden brachten de uitslag zelfs op 4-0 met een simpele 6-3 6-2 overwinning. Jan Onink en Robert Zell speelden nog een titanenstrijd echter kwamen in de derde set super tiebreak net te kort (7-6 3-6 7-10). Teamgenoten John Blaak en Piet van Rij speelden niet deze dag echter de vreugde was niet minder voor het team. 


Een spetterend slot kwam door het mixteam van Oudelande dat wel enkelspel speelt. Uitkomend in de 3e klasse, liepen zij vroeg in de competitie tegen een nederlaag aan, echter via overtuigende overwinningen klommen zij elke week op de ranglijst. Op de slotdag moest thuis gewonnen worden van directe concurrent De Vijfhuizen. De winnaar van de dag zou kampioen worden. Oudelande kwam op 1-0 voorsprong door Marisa van Aalst (6-2 6-3) in het dames enkelspel maar verloor het heren enkelspel door een nipte nederlaag van Willem-Jan van der staaij (5-7 3-6). Michael Spruit en Thom Verhoeven verloren het heren dubbelspel met 2-6 3-6. Toen in het mixed dubbel Bonno Gobee en Joosje van de Velde ook nog de eerste set verloren leek het einde verhaal voor Oudelande. Gobee en van de Velde wisten zich terug te knokken in de wedstrijd. Ze wonnen de 2e set en een zinderende super tiebreak viel met 14-12 in het voor deel van Oudelande. Van de Velde moest ook de afsluitende damesdubbel spelen met van Aalst. Alle wedstrijden waren afgelopen dus er stonden veel toeschouwers langs de baan Oudelande aan te moedigen.  Er werd hard gestreden met lange rally’s maar elke keer was het Oudelande die de punten pakte. Met een 6-0 6-1 ging de dagzege en daarmee het kampioenschap naar Oudelande.